Κοσμος

Βαλτιμόρη: Eρωτηματικά σχετικά με την κατάσταση του πλοίου που έριξε την γέφυρα

To ατύχημα στην Αμβέρσα είχε προκαλέσει προβλήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γέφυρα Βαλτιμόρης
© EPA/JIM LO SCALZO

Bαλτιμόρη: «Μυστήριο» με τα μηχανικά του πλοίου - Eίχαν αναφερθεί προβλήματα από το 2016

Επιθεωρητές τον Ιούνιο του 2023 είχαν διαπιστώσει πρόβλημα στο πλοίο που προκάλεσε την κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης νωρίς την Τρίτη, όμως μερικούς μήνες αργότερα δεν βρέθηκε καμία έλλειψη.

Το φορτηγό πλοίο «έχασε την πρόωση» καθώς έφευγε από το λιμάνι, οπότε το πλήρωμα ενημέρωσε τους αξιωματούχους του Μέριλαντ ότι είχε χάσει τον έλεγχο του, μετέδωσε το ABC News.

Το Dali, που ανήκει στην Grace Ocean PTE, έχει επιθεωρηθεί τουλάχιστον 27 φορές σε λιμάνια σε όλο τον κόσμο από τότε που ναυπηγήθηκε το 2015. Μια επιθεώρηση σε λιμάνι της Χιλής τον Ιούνιο εντόπισε ένα πρόβλημα με την «πρόωση και τα βοηθητικά μηχανήματα» του πλοίου, σύμφωνα με την Equasis, αλλά τα ηλεκτρονικά αρχεία του ιστότοπου δεν διευκρίνισαν λεπτομέρειες.

Η πιο πρόσφατη επιθεώρηση που αναφέρεται για το Dali διεξήχθη από την αμερικανική ακτοφυλακή στη Νέα Υόρκη στις 13 Σεπτεμβρίου 2023. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Equasis, η «τυπική επιθεώρηση» δεν εντόπισε προβλήματα.

Dali:Το ατύχημα του 2016

Όπως αποκάλυψαν blogs που ασχολούνται με τη ναυτιλία, όπως το Shipwreck Log και ο ιστότοπος παρακολούθησης της ναυσιπλοϊας VesselFinder το Dali είχε πέσει πάνω σε αποβάθρα στην Αμβέρσα το 2016.

Εκπρόσωπος του λιμεναρχείου της Αμβέρσας επιβεβαίωσε το περιστατικό μιλώντας στο Business Insider, αλλά όπως είπε δεν μπορούσε «να δώσει πληροφορίες για τα αίτια του ατυχήματος».

Σύμφωνα, πάντως, με το VesselFinder το ατύχημα προκλήθηκε από λάθος του πλοηγού στο φορτηγό πλοίο. Σε επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2016 στο Βέλγιο διαπιστώθηκε ότι η ζημιά στο κύτος είχε μειώσει το αξιόπλοο του φορτηγού πλοίου.

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ