Κοσμος

Γαλλία: Στο μέγιστο επίπεδο «Vigipirate» τα μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση στη Μόσχα

Ο Μακρόν τόνισε ότι έγιναν απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλία: Στο μέγιστο επίπεδο «Vigipirate» τα μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση στη Μόσχα
Γαλλία: Στο μέγιστο επίπεδο «Vigipirate» τα μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση στη Μόσχα © EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Γαλλία: Ανώτατο το επίπεδο συναγερμού μετά την επίθεση στη Μόσχα - Ο Μακρόν τόνισε ότι έγιναν απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι «αυξάνει» στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού κατά τρομοκρατικού κινδύνου το σχέδιο ασφαλείας της χώρας Vigipirate, μετά την επίθεση στη Μόσχα την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση ISIS-K.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d02tsfenbecp)

«Δεδομένης της ανάληψης ευθύνης για την επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος και των απειλών για τη χώρα μας, αποφασίσαμε να αυξήσουμε στο μέγιστο το επίπεδο ασφαλείας του σχεδίου Vigipirate: επικείμενη επίθεση», ανέφερε ο Γκαμπριέλ Ατάλ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ μετά το τέλος του συμβουλίου Άμυνας στο Ελιζέ.

Το σχέδιο Vigipirate υποβαθμίστηκε στο επίπεδο 2 ("ενισχυμένη ασφάλεια - κίνδυνος επίθεσης) τον Ιανουάριο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα από την γαλλική Γουιάνα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι η οργάνωση ΙSIS από την περιοχή του Χορασάν επιχείρησε τους τελευταίους μήνες να διαπράξει πολλές τρομοκρατικές ενέργειες στη Γαλλία.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας πρότειναν τον τελευταίο καιρό στις αντίστοιχες ρωσικές, όπως και σε αυτές άλλων κρατών της περιοχής, μία «στενή συνεργασία» στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Ανέφερε επίσης ότι οι γαλλικές υπηρεσίες διέθεταν πληροφορίες που θα μπορούσαν να ήταν χρήσιμες στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ