- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταδικάζει ο Ερντογάν την τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία
O Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στον οποίον εξέφρασε τα συλλυπητήριά του
Επίθεση στη Μόσχα: Καταδικάζει ο Ερντογάν - «Καταδικάζουμε αυτή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που στόχευσε αθώους πολίτες» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος
O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP) στην Άγκυρα.
«Εκ μέρους της χώρας και του έθνους μου, εκφράζω τα συλλυπητήριά μας στη ρωσική κυβέρνηση για την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα χθες. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που στόχευσε αθώους πολίτες» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στον οποίον εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη βαθιά θλίψη του για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.
Ερντογάν: Η τρομοκρατία είναι απαράδεκτη από όπου κι αν προέρχεται
Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η τρομοκρατία είναι απαράδεκτη από όπου κι αν προέρχεται, όποιος κι αν είναι ο δράστης. Ως χώρα που γνωρίζει πολύ καλά το αιματηρό και προδοτικό πρόσωπο της τρομοκρατίας, μοιραζόμαστε τον πόνο του ρωσικού λαού ως έθνος, ως κράτος. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας, του κοινού εχθρού της ανθρωπότητας».
Αναφορά στον Μικρασιατικό Πόλεμο και στην Ελλάδα, χωρίς όμως να την κατονομάζει ευθέως, περιείχε η επίθεση που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της αντιπολίτευσης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP).
«Πριν από έναν αιώνα, ο εχθρός είχε βρεθεί προ των πυλών της Άγκυρας. Ο απόηχος της ισχυρής θέλησης που προβλήθηκε εκείνες τις δύσκολες μέρες όταν οι ήχοι των κανονιών ακούγονταν από τη Βουλή στο Ούλους (σ.σ. περιοχή της 'Άγκυρας) είναι ακόμη ζωντανός» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας: «(Έκτοτε), σε κάθε βήμα που κάναμε για να μεγαλώσουμε και να ενισχύσουμε τη χώρα μας, να διευρύνουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του έθνους μας, να αυξήσουμε την ευημερία του λαού μας, συναντήσαμε πολλά μυστικά και φανερά εμπόδια. Κάποια από αυτά τα έχουμε εξαλείψει χωρίς να τα αφήσουμε να εξαπλωθούν και κάποια τα έχουμε ξεπεράσει πληρώνοντας τίμημα».
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέληξε λέγοντας: «Δυστυχώς, υπήρξαν και υποκριτές, οι οποίοι στήριξαν τα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών που ήθελαν να γονατίσουν τη χώρα μας και να μας υποτάξουν. Τέτοιοι μηχανισμοί εμφανίζονταν άλλοτε ως χειραγωγούμενα όργανα, άλλοτε ως τρομοκρατικές οργανώσεις, άλλοτε ως πραξικοπηματίες, άλλοτε ως πολιτικοί, κοινωνικοί ή οικονομικοί πυροκροτητές αναταραχής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Οι αναφορές στον Τραμπ και τις αποφάσεις του
Το μέγεθος, η πολυπλοκότητα της χώρας και η πραγματική επιλογή για τον επόμενο ηγέτη
Μαζική αεροπορική επιχείρηση της ισραηλινής αεροπορίας με 100 βόμβες σε υπόγειο συγκρότημα στην Τεχεράνη
Μνημειώδες σκηνικό για μπαλέτο του 1939 στη Νέα Υόρκη δημοπρατείται από τον οίκο Bonhams στο Παρίσι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.