Κοσμος

Πώς ο Λιονέλ Μέσι έσωσε μια ισραηλινή γιαγιά από τη Χαμάς

Τα εγγόνια της εξακολουθούν να κρατούνται σε αιχμαλωσία στη Γάζα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mέσι: Πώς έσωσε μια ισραηλινή γιαγιά από τη Χαμάς
Χ/Reuters

Λιονέλ Mέσι: Πώς «έσωσε» μια ισραηλινή γιαγιά από τη Χαμάς

«Είμαι από εκεί που είναι ο Μέσι», είπε η 90χρονη Esther Cunio στους δύο μασκοφόρους Παλαιστίνιους ενόπλους που εισέβαλαν λίγο νωρίτερα στο σπίτι της στο νότιο Ισραήλ.

Ήταν το πρωί της 7ης Οκτωβρίου και η Χαμάς πραγματοποιούσε την εισβολή της σε κοινότητες κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, μεταξύ των οποίων και στο Κιμπούτς Νιρ Οζ, όπου ζούσε η Cunio, η οποία είχε γεννηθεί στην Αργεντινή. Μίλησε για την τρομακτική αυτή εμπειρία σε ένα νέο ντοκιμαντέρ για την επίθεση της Χαμάς που επικεντρώνεται στη λατινοϊσραηλινή κοινότητα με τίτλο «Voces Del 7 De Octubre - Latino Stories of Survival».

«"Μη μου μιλάτε", του είπα, "γιατί δεν ξέρω τη γλώσσα σας. Εσύ μιλάς αραβικά και εγώ μιλάω ελάχιστα εβραϊκά". Του λέω, "μιλάω αργεντίνικα ισπανικά"», αφηγήθηκε η Cunio. «Και με ρωτάει "Τι είναι η Αργεντινή;"». «"Του λέω λοιπόν: "Βλέπεις ποδόσφαιρο;" Τότε μου λέει: "Ναι, ναι, μου αρέσει το ποδόσφαιρο". Οπότε του λέω, 'Είμαι από εκεί που είναι ο Μέσι'. Τότε μου απαντάει: 'Ο Μέσι! Μου αρέσει ο Μέσι'».

Και τότε, σε μια από τις πιο σουρεαλιστικές στιγμές της 7ης Οκτωβρίου, ο ένας άνδρας έσκυψε πάνω από την ηλικιωμένη γυναίκα και τοποθέτησε το τουφέκι στην αγκαλιά της. Ο άλλος άνδρας τους φωτογράφισε.

Η φωτογραφία της Cunio με ένα AK-47 στα γόνατά της και του δράστη με μια παλαιστινιακή σημαία στο στρατιωτικό του γιλέκο, έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Φορούσε μια κορδέλα της Ισλαμικής Τζιχάντ, μιας ένοπλης ομάδας που συμμετείχε στην επίθεση της Χαμάς.

Τα εγγόνια της Cunio εξακολουθούν να κρατούνται σε αιχμαλωσία στη Γάζα. Ο μεγαλύτερος απήχθη μαζί με τη σύζυγό του και τα δίδυμα παιδιά του, τα οποία αργότερα απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας τον Νοέμβριο με αντάλλαγμα Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Πηγή: Reuters

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ