Κοσμος

Ο Πούτιν ζητά από την FSB να δολοφονήσει τους «προδότες» Ρώσους

Προ ημερών αντάρτες κατάλαβαν ρωσικό χωριό στα σύνορα με την Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πούτιν ζητά από την FSB να δολοφονήσει τους «προδότες» Ρώσους
© EPA/SPUTNIK POOL

Πούτιν: Εντολή στην FSB να βρει τους «προδότες» Ρώσους και τους δολοφονήσει 

Λίγες μέρες μετά την επανεκλογή του στην προεδρία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τις υπηρεσίες ασφαλείας του να εντοπίσουν Ρώσους πολίτες που πολεμούν στον στρατό της Ουκρανίας.

Μιλώντας σήμερα σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε ότι όσοι πολέμησαν για την Ουκρανία είναι «προδότες» και δεν θα υπάρξει «κανένα έλεος» γι' αυτούς.

«Ζητώ, όπως συνέβαινε πάντα στην ιστορία μας, να μην ξεχάσουμε ποιοι είναι, να τους αναγνωρίσουμε. Θα τους τιμωρήσουμε χωρίς καμία παραγραφή, όπου κι αν βρίσκονται», είπε, σύμφωνα με το Politico.

Επίσης, συνέκρινε τους Ρώσους που πολεμούν για την Ουκρανία με τον Ρωσικό Απελευθερωτικό Στρατό, ο οποίος πολέμησε στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας εναντίον του Κόκκινου Στρατού κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Όσο για αυτούς τους προδότες, τα σημερινά αφεντικά τους δεν τους χαρίζουν κανένα έλεος. Τους στέλνουν κατευθείαν στη μάχη ως τροφή για τα κανόνια. Παίρνουν αυτό που τους αξίζει», πρόσθεσε.

Προ ημερών, το Τάγμα της Σιβηρίας, μια πολιτοφυλακή υπέρ του Κιέβου, ισχυρίστηκε ότι ύψωσε τη σημαία του στο χωριό Κοζίνκα του Μπέλγκοροντ, μαζί με το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών. Οι ομάδες δημοσίευσαν εικόνα τους να κρατούν τις σημαίες τους στο Telegram, με λεζάντα: «Σημαίες του τάγματος της Σιβηρίας και του RDK στο χωριό Κοζίνκα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Με πληροφορίες από SkyNews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ