Κοσμος

Ρώσοι αντάρτες λένε ότι κατέλαβαν και δεύτερο χωριό στην επαρχία Μπελγκοροντ

H περιοχή συνορεύει με την Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρώσοι αντάρτες λένε ότι κατέλαβαν και δεύτερο χωριό στην επαρχία Μπελγκοροντ
© X/Jay in Kyin

Ρωσία:Αντάρτες λένε ότι κατέλαβαν δεύτερο χωριό στην ρωσική επαρχία Μπελγκοροντ 

Την ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν «πανηγυρίζει» την πέμπτη του θητεία, ρωσικά στρατεύματα που πολεμούν υπέρ της Ουκρανίας ισχυρίζονται ότι κατέλαβαν και δεύτερο χωριό μέσα σε δύο ημέρες.

Το Τάγμα της Σιβηρίας, μια πολιτοφυλακή υπέρ του Κιέβου, ισχυρίζεται ότι ύψωσε τη σημαία του στο χωριό Κοζίνκα του Μπέλγκοροντ, μαζί με το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών. Οι ομάδες δημοσίευσαν εικόνα τους να κρατούν τις σημαίες τους στο Telegram, με λεζάντα: «Σημαίες του τάγματος της Σιβηρίας και του RDK στο χωριό Κοζίνκα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ανακοίνωση δύο διαφορετικών ομάδων εθελοντών χθες ότι ύψωσαν τη σημαία τους στο Γκορκόφσκι, 16 μίλια ανατολικά.

Σε κατάσταση πολέμου 

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν προ ημέρων ότι δύο ρωσικές συνοριακές επαρχίες, το Μπέλγκοροντ και το γειτονικό Κουρσκ, δέχονταν επίθεση από ένοπλες ομάδες Ρώσων, που είναι κατά του Κρεμλίνου και εδρεύουν στην Ουκρανία.

Η πόλη Σεμπέκινο, σε απόσταση περίπου 7 χλμ από τα σύνορα στην περιοχή Μπέλγκοροντ, βομβαρδίστηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο πέρυσι από ένοπλους που είχαν διεισδύσει στην περιοχή. Μεγάλοι κρατήρες άνοιξαν στους δρόμους και κτίρια χτυπήθηκαν και υπέστησαν ζημίες. Τότε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιατσεσλάφ Γκλάντοκφ είχε συνοδέψει περίπου 600 παιδιά από τις περιοχές Σεμπέκινο και Γκραϊβόροφ στις πόλεις Γιάροσλαβ και Καλούγκα, μακριά από τα ουκρανικά σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ