Κοσμος

Ιρλανδία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας, Λίο Βαράντκαρ

Επικαλέστηκε προσωπικούς και πολιτικούς λόγους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιρλανδία: Ο Λίο Βαράντκαρ ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος Fine Gael
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ © ΕΡΑ/NATHAN HOWARD

Ιρλανδία: Ο Λίο Βαράντκαρ ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος Fine Gael και από την προεδρία της κυβέρνησης        

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος Fine Gael και από την προεδρία της κεντροδεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού λέγοντας ότι «δεν είναι ο καλύτερος για το πόστο».

Leo Varadkar resigns as Taoiseach and party leader | BBC News

Βαράντκαρ: Ποτέ δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να παραιτηθεί κανείς

«Παραιτούμαι από την προεδρία και την διεύθυνση του Fine Gael και θα παραιτηθώ από την θέση του πρωθυπουργού μόλις ο διάδοχός μου θα είναι σε θέση αναλάβει τα καθήκοντά του», ανακοίνωσε ο Λίο Βαράντκαρ επικαλούμενος «προσωπικούς και πολιτικούς λόγους».

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην είσοδο του πρωθυπουργικού γραφείου, ο συγκινημένος Λίο Βαράντκαρ αναφέρθηκε στα επιτεύγματα των προηγούμενων κυβερνήσεων παραδεχόμενος παράλληλα και ορισμένες αποτυχίες στην διαδρομή.

Αναγνωρίζοντας ότι ποτέ δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να παραιτηθεί κανείς, πρόσθεσε ότι «έπειτα από επτά χρόνια στην πρωθυπουργία, δεν αισθάνομαι ότι είμαι ο καλύτερος για την δουλειά», πρόσθεσε.

Ο Λίο Βαράντκαρ δήλωσε ότι δεν έχει προς το παρόν σχέδια για το μέλλον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ