Κοσμος

Παιδεραστής σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του και επί 15 χρόνια ζούσε με ψευδώνυμο

Η κρυφή ζωή του αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκε νεκρός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 56χρονος είχε κατηγορηθεί για παιδεραστία
ΗΠΑ: Παιδεραστής σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του © Youtube / ABC 7 Chicago

ΗΠΑ: Παιδεραστής ζούσε με ψευδώνυμο 15 χρόνια - Η κρυφή ζωή του αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκε νεκρός

Ο Christian Robert Basham είχε θεωρηθεί ήδη από 2009 νεκρός, όμως, πριν από έναν μήνα αποκαλύφθηκε ότι επί 15 χρόνια, μέχρι να εντοπιστεί πράγματι νεκρός, είχε καταφέρει να ξεγελάσει τις αρχές και να ζήσει μία κρυφή ζωή μακριά, ζώντας με ψευδώνυμο. 

ΗΠΑ: Παιδεραστής σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του

Ο 56χρονος άνδρας σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του, αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ενός νεαρού αγοριού στην κομητεία Kitsap, αφήνοντας ένα σημείωμα αυτοκτονίας στο αυτοκίνητό του στη γέφυρα Tacoma Narrows Bridge στην πολιτεία της Ουάσιγκτον. O Basham κατάφερε να ξεφύγει για 15 χρόνια από τις αρχές και να ζήσει στο Λος Άντζελες ως εργάτης συντήρησης κτιρίων με το όνομα Mark Clemens. «Πολύ συγκλονιστικό», είπε στο ABC ο Tommy Cuellar, όταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του παιδεραστή. «Αυτός ήταν ο συντηρητής μας. Αυτός ήταν ο τύπος που είχε κλειδιά για τα διαμερίσματά μας».

Η αστυνομία στην κομητεία Kitsap, την κοινότητα της Ουάσιγκτον όπου ο Basham κατηγορήθηκε για την υπόθεση παιδικής κακοποίησης, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η νεκροψία ιατροδικαστή επιβεβαίωσε την πραγματική ταυτότητα του Clemens.

Πώς κατάφερε να πείσει για αυτοκτονία

Ο κατηγορούμενος βιαστής κατηγορήθηκε για την υπόθεση το 2008, αλλά κατάφερε να καταβάλει εγγύηση 350.000 δολαρίων. Τον Μάρτιο του 2009, ένας μάρτυρας ανέφερε ότι τον είδε να πηδά από τη γέφυρα της Πολιτείας της Ουάσιγκτον και οι αστυνομικοί βρήκαν αργότερα το αυτοκίνητό του και το σημείωμα αυτοκτονίας του. Οι αρχές αποφάνθηκαν ότι θεωρήθηκε νεκρός, αν και το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ, ανέφερε το ABC.

Δεν είναι γνωστό πώς και πότε πραγματικά ξέφυγε, αλλά είναι σαφές ότι ξαναέχτισε τη ζωή του κάτω από το νέο του ψευδώνυμο. «Ήταν σαν ένας κανονικός άνθρωπος», είπε ο Cuellar, ο οποίος είπε στο ρεπορτάζ ότι ο Basham έκανε μερικές φορές πρόσεχε τη γάτα του. 

Με πληροφορίες από New York Post

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ