Κοσμος

Ρώσος στρατιώτης «τσεκάρει» τα παραβάν την ώρα της ψηφοφορίας (βίντεο)

Χιλιάδες πολίτες προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά κατά των εκλογών - παρωδία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρώσος στρατιώτης «τσεκάρει» τα παραβάν την ώρα της ψηφοφορίας (βίντεο)
© ΕPA/Vassil Ivanov

Ρωσία: Στρατιώτης μπαίνει μέσα στα παραβάν την ώρα της ψηφοφορίας 

Tην ώρα που τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στη Ρωσία για διάφορες ενέργειες διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών, βίντεο δείχνει έναν στρατιώτη να «τσεκάρει» τα παραβάν την ώρα της ψηφοφορίας.

Σε ένα άλλο βίντεο στρατιώτες φαίνεται να παίρνουν «σηκωτό» ψηφοφόρο από εκλογικό κέντρο χωρίς όμως να είναι γνωστός ο λόγος.

Με φόντο τα παραπάνω, χιλιάδες άνθρωποι εμφανίστηκαν σήμερα σε εκλογικά τμήματα σε όλη τη Ρωσία προκειμένου να λάβουν μέρος σε αυτό που η αντιπολίτευση κατά του Κρεμλίνου δήλωσε πως είναι μια ειρηνική αλλά συμβολική πολιτική διαμαρτυρία εναντίον της επανεκλογής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε μια δράση που αποκαλείται «Μεσημέρι κατά του Πούτιν», Ρώσοι που εναντιώνονται στον βετεράνο ηγέτη του Κρεμλίνου πήγαν στα εκλογικά τμήματα της περιοχής τους το μεσημέρι είτε για να ρίξουν άκυρα ψηφοδέλτια σε ένδειξη διαμαρτυρίας είτε για να ψηφίσουν έναν από τους άλλους τρεις υποψηφίους απέναντι στον Πούτιν, ο οποίος αναμένεται ευρέως να κερδίσει με πολύ μεγάλο ποσοστό.

Άλλοι είπαν πως θα έγραφαν το όνομα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, που πέθανε τον περασμένο μήνα σε φυλακή στον ρωσικό Αρκτικό κύκλο, στο ψηφοδέλτιό τους. Συνεργάτες του Ναβάλνι ανήρτησαν βίντεο στο YouTube που δείχνουν ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά για να ψηφίσουν σε εκλογικά τμήματα σε όλη τη Ρωσία το μεσημέρι οι οποίοι είπαν πως ήταν εκεί για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ