Κοσμος

Aπειλούνται με λουκέτο τουλάχιστον 100 πιτσαρίες της Νέας Υόρκης λόγω περιβαλλοντικού κανονισμού

Επηρεάζονται κυρίως οι ξυλόφουρνοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας: Η ιστορία πίσω από το αγαπημένο fast food
© Unsplash

Νέα Υόρκη: Αντιδρούν ιδιοκτήτες πιτσαριών για τον νέο πράσινο νόμο 

Περισσότερες από 100 εμβληματικές πιτσαρίες της Νέας Υόρκης θα μπορούσαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους χάρη σε ένα σχέδιο που εγκρίθηκε και απαιτεί να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 75%.

«Αυτός ο κανονισμός θα βάλει σε μεγάλο βαθμό τέλος στις γοητευτικές πιτσαρίες που λειτουργούν με ξύλο στη Νέα Υόρκη», δήλωσε στο Fox News ο ιδιοκτήτης πιτσαρίας στο Μπρούκλιν, Paul Giannone, γνωστός ως Paulie Gee. 

Ο κανόνας του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της Νέας Υόρκης (DEP), ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ στις 27 Απριλίου, ισχύει για εστιατόρια με εστίες που έχουν εγκατασταθεί πριν από τον Μάιο του 2016. 

Ο Giannone, ο οποίος άνοιξε την πιτσαρία Paulie Gee's Pizzeria πριν από περίπου 14 χρόνια στο Μπρούκλιν, δήλωσε στο Fox News ότι ξόδεψε 20.000 δολάρια για φίλτρα αέρος ελέγχου εκπομπών για τον ξυλόφουρνο του εν αναμονή του κανόνα. Ο ίδιος είπε ότι ήταν ευτυχής που εγκατέστησε τα φίλτρα μετά την καταγγελία ενός γείτονα για υπερβολικό καπνό, αλλά πρόσθεσε ότι πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.

«Ο ένας κανονισμός μετά τον άλλο μας πιέζει περισσότερο και δυσκολεύει την επιχειρηματική μας δραστηριότητα, ιδίως τώρα που το κόστος εργασίας έχει αυξηθεί, το κόστος των αγαθών που πρέπει να αγοράσουμε για να παράγουμε τα προϊόντα μας - απλά το κάνει πιο δύσκολο», δήλωσε ο Giannone τον Ιούνιο.

Ο κανόνας οδήγησε ένα εβραϊκό αρτοποιείο να δαπανήσει πάνω από 600.000 δολάρια για νέα συστήματα φιλτραρίσματος του αέρα πριν από την έγκρισή του, ανέφερε η New York Post. Μια άλλη εμβληματική πιτσαρία, η John's of Bleecker Street, δαπάνησε περισσότερα από 100.000 δολάρια για ένα σύστημα μείωσης του καπνού.

Πηγή: FoxNews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ