Κοσμος

Μήνυμα Καρόλου: Συγκινούμαι από την στήριξη σας και θα συνεχίσω να σας υπηρετώ

Ενόψει των εορτασμών της Κοινοπολιτείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασιλιάς Κάρολος: Συγκινούμαι από την στήριξη σας, θα συνεχίσω να σας υπηρετώ
© EPA/OLIVIER MATTHYS

Βασιλιάς Κάρολος: Το μήνυμα για τους εορτασμούς της Κοινοπολιτείας 

Ο βασιλιάς Κάρολος χαιρέτισε τη Δευτέρα το έργο της Κοινοπολιτείας που γιορτάζει φέτος την 75η επέτειό της, αν και ο Βρετανός μονάρχης θα απουσιάζει από τους ετήσιους εορτασμούς, καθώς πραγματοποιεί θεραπεία για τον καρκίνο.

Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας είναι η πιο σημαντική ετήσια βασιλική εκδήλωση που θα χάσει ο Κάρολος, 75 ετών, καθώς αναγκάστηκε να αναβάλει τις δημόσιες εμφανίσεις του, ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία για μια απροσδιόριστη μορφή καρκίνου.

Η σύζυγός του, η βασίλισσα Καμίλα, θα ηγηθεί των ανώτερων βασιλικών όταν συγκεντρωθούν για μια τελετή στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο και θα ακολουθήσει δεξίωση στη διεθνή έδρα της Κοινοπολιτείας.

Σε ένα προηχογραφημένο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που θα παιχτεί κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Κάρολος θα αποτίσει φόρο τιμής στο έργο της εθελοντικής λέσχης 56 εθνών, η οποία προέκυψε από τη βρετανική αυτοκρατορία και συστάθηκε με τη σημερινή της μορφή το 1949.

«Όπως έχω ξαναπεί, η Κοινοπολιτεία είναι σαν τα καλώδια ενός σπιτιού και οι άνθρωποί της, η ενέργεια και οι ιδέες μας είναι το ρεύμα που διατρέχει αυτά τα καλώδια», αναφέρει στο μήνυμά του.

«Έχοντας πρόσφατα γιορτάσει τα δικά μου εβδομηκοστά πέμπτα γενέθλια, μου ζεσταίνει την καρδιά να αναλογίζομαι τον τρόπο με τον οποίο η Κοινοπολιτεία υπήρξε μια σταθερά σε όλη μου τη ζωή - μια πολύτιμη πηγή δύναμης, έμπνευσης και υπερηφάνειας», αναφέρει ο Κάρολος στο μήνυμά του.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, συγκινήθηκα βαθύτατα από τις υπέροχα ευγενικές και στοχαστικές ευχές σας για την υγεία μου και, σε αντάλλαγμα, δεν μπορώ παρά να συνεχίσω να σας υπηρετώ, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία».

Ο Κάρολος δεν θα είναι ο μόνος από την βασιλική οικογένεια που θα απουσιάζει τη Δευτέρα. Η Κέιτ, σύζυγος του μεγαλύτερου γιου και διαδόχου του πρίγκιπα Ουίλιαμ, δεν θα παραστεί καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή της από εγχείρηση στην κοιλιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ