- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπόθεση Στιλ: Ο Τραμπ καλείται να πληρώσει τουλάχιστον 300.000 στερλίνες σε δικαστικά έξοδα
H έκθεση του πρώην κατασκόπου είχε προκαλέσει πολιτική θύελλα
Τραμπ: Θα πληρώσει τουλάχιστον 300.000 στερλίνες για την υπόθεση Στιλ
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 300.000 στερλίνες ως δικαστικά έξοδα στην εταιρεία ενός Βρετανού πρώην πράκτορα, εναντίον του οποίου είχε προσφύγει μετά τη δημοσιοποίηση μιας αμφιλεγόμενης έκθεσης που τον συνέδεε με τη Ρωσία.
Η έκθεση του πρώην κατασκόπου Κρίστοφερ Στιλ για τις υποτιθέμενες σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα προκάλεσε πολιτική θύελλα το 2017. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ –και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία– προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου επικαλούμενος τον νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η αναφορά του Στιλ περιείχε ακατέργαστες, μη επαληθευμένες πληροφορίες και αναφερόταν επίσης σε ένα υποτιθέμενο βίντεο ερωτικού περιεχομένου.
Υπόθεση Στιλ: Η πολιτική θύελλα του 2017 με πρωταγωνιστή τον Τραμπ
Ο Τραμπ στρεφόταν εναντίον της ιδιωτικής εταιρείας πληροφοριών του Στιλ, την Orbis Business Intelligence και ζητούσε αποζημίωση για ηθική βλάβη. Όμως την 1η Φεβρουαρίου η βρετανική δικαιοσύνη απέρριψε την προσφυγή του.
Με τη σημερινή απόφαση, την οποία επικαλείται το βρετανικό πρακτορείο PA, η δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση κρίνει ότι ο Τραμπ θα πρέπει να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του Όρμπις, ενός πρώην πράκτορα της βρετανικής MI6, «για το σύνολο της προσφυγής». Η εταιρεία υπολόγισε ότι τα έξοδα ξεπερνούν τις 600.000 λίρες (703.670 ευρώ) αλλά η δικαστής διέταξε τον Τραμπ να καταβάλει μόνο 300.000, μέχρις ότου άλλο, ειδικό δικαστήριο, καθορίσει το ακριβές ποσό.
Τι ανέφερε η έκθεση Στιλ
Η έκθεση που συνέταξε ο Στιλ κατά παραγγελία των Δημοκρατικών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές του 2016 ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «στήριξε και κατεύθυνε» μια επιχείρηση προβολής της υποψηφιότητας του Τραμπ «επί τουλάχιστον πέντε χρόνια». Ορισμένοι από τους ισχυρισμούς αυτούς αποτέλεσαν αντικείμενο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερ Μιούλερ ο οποίος, αφού εξέτασε επί δύο χρόνια την υπόθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν αποδείξεις περί ρωσικής ανάμιξης στην προεκλογική εκστρατεία, όχι όμως και αθέμιτη σύμπραξη της ομάδας του Τραμπ με τη Μόσχα.
Ο πρώην πρόεδρος παραδέχτηκε ότι ο Όρμπις δεν ήταν υπεύθυνος για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, που κυκλοφόρησε εν αγνοία της εταιρείας, αλλά θεωρούσε ότι εκείνη «χειρίστηκε» τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στο εν λόγω έγγραφο.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του Σέρβου προέδρου έρχεται έπειτα από ενάμιση χρόνο μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων
Ο ηγέτης της οργάνωσης δηλώνει ότι η ένοπλη αντίσταση θα συνεχιστεί
Τα μηνύματα φέρεται να αποκαλύπτουν δύο συναντήσεις το 2009
Πολλά από τα ζώα φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς
Αναδεικνύει και τις ιδιαιτερότητες του φορολογικού καθεστώτος
Ο Μισέλ Κούκα Μπολαντίνγκα, γνωστός ως «Λουμούμπα Βέα»
Η =ανακοίνωση ήρθε σχεδόν ένα 24ωρο μετά το περιστατικό
Aύξηση 640% σε σχέση με μια συνηθισμένη εβδομάδα
Το σχόλιο έρχεται ενώ ο μουσικός παραγωγός εκτίει ποινή φυλάκισης για καταδίκη
Πέντε γυναίκες έχουν υποβάλλει καταγγελλίες
Ακραίες θερμοκρασίες καταγράφονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ οι αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών
Περίπου μιάμιση ώρα αργότερα, εντοπίστηκε ζωντανή και η μητέρα του παιδιού
Οι αστυνομικοί αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής
Το Ισραήλ θα αποσυρθεί από δύο περιοχές του Λιβάνου
Οι πόλεις της μεταβιομηχανικής εποχής και πώς η Βρετανία έγινε φτωχή όσο η πολιτεία του Μισσισσιπή
Νέα ρεκόρ ζέστης καταγράφονται στη Δυτική Ευρώπη, ενώ ο καύσωνας μετακινείται προς τα ανατολικά
Εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια
Ουάσιγκτον και Τεχεράνη ανταλλάσσουν κατηγορίες για επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ
Η γυναίκα που έγινε παγκόσμιο σύμβολο, μα που κανείς δεν ήξερε ούτε το όνομα ούτε την καταγωγή της
«Αυτό το ρεκόρ καύσωνα έχει μετατρέψει το Λονδίνο σε ένα κολλώδες, καυτό καζάνι», λέει η Greenpeace
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.