Κοσμος

Ρωσία: Επιτυχημένη εκτόξευση πυρηνικού πυραύλου τύπου Yars

Επίδειξη ισχύος από το Κρεμλίνο εν μέσω εντάσεων με τη Δύση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυρηνικού πυραύλου τύπου Yars προχώρησε η Ρωσία
Επίδειξη ισχύος από τη Ρωσία μετά την εκτόξευση πυρηνικού πυραύλου τύπου Yars © Χ/RSS_40

Σε δοκιμή εκτόξευσης διηπειρωτικού βαλλιστικού πυρηνικού πυραύλου τύπου Yars προχώρησε η Ρωσία

Σε επιτυχημένη δοκιμή εκτόξευσης πυρηνικού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου τύπου Yars, προχώρησε η Ρωσία, στον απόηχο των απειλών Πούτιν για πυρηνική σύγκρουση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czil8mfhdh8p)

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού και πότε έγινε η δοκιμή

Λίγες ημέρες μετά την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν και τις απειλές για πυρηνικό πόλεμο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ανακοίνωσε ότι έκανε επιτυχημένη δοκιμή ενός πυρηνικού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, ο πύραυλος μπορεί να φέρει πολλές πυρηνικές κεφαλές και στόχος της δοκιμής ήταν να επιβεβαιωθούν τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του πυραύλου, κάτι που έγινε με απόλυτη επιτυχία. Η δοκιμή ήταν προγραμματισμένη από καιρό, αλλά το γεγονός ότι ανακοινώθηκε μία ημέρα μετά τις απειλητικές και επικριτικές δηλώσεις του προέδρου Πούτιν εναντίον της Δύσης, σαφώς συμβάλλει στο εχθρικό κλίμα.

Πούτιν: Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ «ετοιμάζονται να πλήξουν ρωσικό έδαφος

Σύμφωνα με το Sky News, στο ξεκίνημα της προ ημερών ομιλίας του ο Πούτιν εστίασε σε δύο κυρίως θέματα: τον ισχυρισμό του ότι η Δύση θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία αλλά και την πεποίθησή του ότι ο ρωσικός λαός και οι ρωσικές επιχειρήσεις στηρίζουν με θέρμη την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

President Vladimir Putin delivers his annual State of the Nation address

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ «ετοιμάζονται να πλήξουν ρωσικό έδαφος», επιστρατεύοντας για αυτόν τον σκοπό τα πιο αποτελεσματικά μέσα που διαθέτουν. Η μοίρα οποιασδήποτε χώρας επιτεθεί στη Ρωσία θα είναι «πολύ πιο τραγική» από οτιδήποτε μπορεί να αντιμετωπίσει η δική μας χώρα, σημείωσε ο Πούτιν. «Πρέπει να καταλάβουν ότι διαθέτουμε και εμείς όπλα, όπλα που θα μπορούσαν να τους νικήσουν στο δικό τους έδαφος», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι μια τέτοια επιθετική κίνηση θα μπορούσε να πυροδοτήσει τη χρήση πυρηνικών όπλων. «Δεν το καταλαβαίνουν αυτό;» διερωτήθηκε, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι η «η ρωσοφοβία τυφλώνει τους ανθρώπους και τους στερεί τη λογική τους ικανότητα».

Προειδοποίηση της Ρωσίας προς τις χώρες του ΝΑΤΟ

Ο Πούτιν προειδοποίησε τις χώρες του ΝΑΤΟ πως κινδυνεύουν με πυρηνική σύγκρουση αν στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, προσθέτοντας πως η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τον δυτικό στρατιωτικό τομέα της μετά την εισδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Εμφανώς οργισμένος, κάλεσε τους πολιτικούς της Δύσης να θυμηθούν την τύχη που είχαν ο Αδόλφος Χίτλερ της ναζιστικής Γερμανίας και ο Ναπολέων Βοναπάρτης της Γαλλίας, που εισέβαλαν ανεπιτυχώς στη χώρα του κατά το παρελθόν. «Όμως τώρα οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο τραγικές», είπε ο Πούτιν. «Νομίζουν πως (ο πόλεμος) είναι κινούμενα σχέδια», πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ