Κοσμος

Εκλάπη τσάντα με σχέδια ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού από γαλλικό τρένο

Ανήκε σε μηχανικό - Είχε βάλει τον χαρτοφύλακα με τα ευαίσθητα δεδομένα στη σχάρα αποσκευών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παρίσι 2024: Κλάπηκε τσάντα με απόρρητα έγγραφα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων - Συναγερμός στη γαλλική πρωτεύουσα.

Μια τσάντα που περιείχε έναν υπολογιστή και δύο συσκευές αποθήκευσης USB που περιείχαν σχέδια ασφαλείας της αστυνομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού κλάπηκε από ένα τρένο στον σταθμό Gare du Nord της γαλλικής πρωτεύουσας.

Aνησυχητική παραβίαση των σχεδίων για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι © EPA/Mohammed Badra

Παρίσι 2024: Εκλάπη τσάντα με σχέδια ασφαλείας από τρένο

Η τσάντα ανήκε σε μηχανικό από το δημαρχείο του Παρισιού, είπε η αστυνομία αργά την Τρίτη, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της τηλεόρασης BFM, προσθέτοντας ότι είχε βάλει την τσάντα στο χώρο αποσκευών πάνω από το κάθισμά του.

Καθώς το τρένο του καθυστέρησε, αποφάσισε να αλλάξει τρένο οπότε και ανακάλυψε την κλοπή.

Ο μηχανικός είπε ότι ο υπολογιστής του και δύο στικάκια USB περιείχαν ευαίσθητα δεδομένα, ιδιαίτερα τα σχέδια της δημοτικής αστυνομίας για την ασφάλεια των φετινών θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Έρευνα διενεργεί η περιφερειακή αστυνομία μεταφορών.

Το δημαρχείο του Παρισιού δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει αμέσως όταν επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Δύο χιλιάδες δημοτικοί αστυνομικοί και περίπου 35.000 μέλη του προσωπικού ασφαλείας θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων, που θα διαρκέσουν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.

Το Παρίσι υπήρξε το σκηνικό επιθέσεων μεγάλης κλίμακας, όπως στο Μπατακλάν το 2015, όταν ισλαμιστές εξτρεμιστές εισέβαλαν στο χώρο της μουσικής και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας 130 ανθρώπους.

(Με πληροφορίες του Guardian)