- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζελένσκι: Οι ρωσικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν άλλη μία επίθεση στο τέλος του Μαΐου
«Τα σχέδια της αντεπίθεσής μας βρίσκονταν στο τραπέζι του Κρεμλίνου πριν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις μας», είπε ο ουκρανός πρόεδρος
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Οι ρωσικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν άλλη μία επίθεση κατά της Ουκρανίας στο τέλος του Μαΐου ή το καλοκαίρι
Οι ρωσικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν άλλη μία επίθεση κατά της Ουκρανίας στο τέλος του Μαΐου ή το καλοκαίρι, προειδοποίησε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Θα ετοιμαστούμε για την επίθεσή τους, Η επίθεση που ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου δεν έφερε αποτελέσματα πιστεύω», είπε ο ουκρανός πρόεδρος.
«Η Ουκρανία έχει σαφές σχέδιο αντεπίθεσης κατά των ρωσικών δυνάμεων», είπε προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες, ενώ συνέδεσε τις πρόσφατες αλλαγές στην ηγεσία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με το νέο σχέδιο δράσης στα πεδία των μαχών.
«Αυτό το σχέδιο συνδέεται με την αλλαγή της ηγεσίας, υπάρχουν αλλαγές που απορρέουν από αυτό. Πολλά σχέδια θα προετοιμασθούν λόγω της διαρροής πληροφοριών», είπε χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε αποκαλύψει προηγουμένως ότι η Ρωσία κατάφερε να βάλει χέρι στα σχέδια της ουκρανικής αντεπίθεσης του 2023 πριν καν αυτή αρχίσει και, κατά συνέπεια, η αποτυχία αυτή κατάφερε σκληρό πλήγμα στην Ουκρανία.
«Τα σχέδια της αντεπίθεσής μας βρίσκονταν στο τραπέζι του Κρεμλίνου πριν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις μας», είπε ο ουκρανός πρόεδρος.
Η ουκρανική προεδρία επιβεβαίωσε ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε όντως λόγο για διαρροή πληροφοριών. Δεν έγινε γνωστό με ποιον τρόπο διέρρευσε προς την Μόσχα το σχέδιο της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι η εναλλαγή των στρατευμάτων είναι σημαντική για την πολεμική προσπάθεια και πρόσθεσε ότι η Ουκρανία πρέπει να προετοιμάσει καλύτερα τις εφεδρικές στρατιωτικές της δυνάμεις.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας γνωστοποίησε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν παραλάβει παρά το 30% του ενός εκατομμυρίου τεμαχίων σε πυρομαχικά που έχει υποσχεθεί να στείλει η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο πρόεδρος Ζελένσκι προειδοποίησε επίσης ότι η Ουκρανία έχει φθάσει στο δυσκολότερο σημείο ως προς την διατήρηση της ενότητας που είναι κρίσιμη για την πολεμική προσπάθεια κατά της Ρωσίας.
«Τώρα είναι το πιο δύσκολο σημείο για την ενότητά μας και, αν διαλυθούμε, από έξω και, Θεός φυλάξοι, από μέσα, τότε θα βρεθούμε στην πιο αδύναμη στιγμή. Δεν έχει συμβεί ακόμη», είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περιορισμοί στα «παντοτινά χημικά» και λιγότερα πλαστικά
Παράλληλα, το εκπαιδευτικό σύστημα αντιμετωπίζει ήδη σοβαρή έλλειψη προσωπικού
Η καταναλωτική οργάνωση Que Choisir Ensemble χαρακτήρισε την αλλαγή «μικρή επανάσταση»
Η απομάκρυνση του πρώην προέδρου Τάμας Σούλιοκ ήταν βασικός στόχος Μαγιάρ που τον αποκαλούσε ο «μαριονέτα» του Όρμπαν
Αμέσως μετά ακούστηκε ο εθνικός ύμνος
Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες ταξιδεύουν για το σπάνιο ουράνιο φαινόμενο
Δραματική η κατάσταση στην Περέιρα, έρευνες για αγνοούμενους
Το μεγαλύτερο κόστος αφορά την τοιχογραφία που εμφανίστηκε το 2025 στα Βασιλικά Δικαστήρια
Η σορός της βρέθηκε πάνω από εκείνη του 4χρονου - Έσωσε το αλλο εγγονάκι της, αλλά επέστρεψε στο σπίτι όταν αντιλήφθηκε πως ο Γιγίτ ήταν ακόμη μέσα
Το ηφαιστειακό νέφος διέσχισε τη Μεσόγειο
Η καθυστέρηση αποδείχθηκε καθοριστική
Ο ίδιος υποστήριξε ότι δέχεται συνεχείς απειλές για τη ζωή του
Πάνω από το ένα πέμπτο του πληθυσμού της πόλης-κράτους είναι ηλικίας 65 ετών και άνω
Η Κολομβία τις τελευταίες ώρες μετράει τις πληγές της
Αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη του σούπερ σταρ ότι μετά από 7 χρόνια νηφαλιότητας, πίνει ξανά αλκοόλ
Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης νεαρών οδηγών στην πόλη Τουούσουλα
Η πρώτη χώρα στον Αραβικό Κόσμο που λαμβάνει αυτήν την απόφαση
«Στην Κολομβία ήταν ένας σεισμός βάθους» αναφέρει ο καθηγητής
Νέα φονική επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.