Κοσμος

Επίθεση Τραμπ στον πρίγκιπα Χάρι: «Aν εκλεγώ τέλος η προστασία»

Με αφορμή τα προνόμια που φέρεται να έχει παραχωρήσει η κυβέρνηση Μπάιντεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tραμπ: Επίθεση στον πρίγκιπα Χάρι
© EPA/IAN LANGSDON

Ντόναλντ Tραμπ: Επίθεση στον πρίγκιπα Χάρι

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι ο πρίγκιπας Χάρι θα είναι «μόνος του» αν επανεκλεγεί πρόεδρος το 2024, αφού επέκρινε την «ασυγχώρητη» προδοσία του δούκα του Σάσεξ προς τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Μιλώντας στο συνέδριο πολιτικής δράσης των Συντηρητικών στο Όξον Χιλ του Μεντ το Σάββατο, ο Τραμπ επέκρινε την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν επειδή είναι «πολύ ευγενική» προς τους Σάσεξ από τότε που ο Χάρι και η Αμερικανίδα σύζυγός του Μέγκαν μετακόμισαν στην Καλιφόρνια το 2020.

«Δεν θα τον προστάτευα. Πρόδωσε τη βασίλισσα. Αυτό είναι ασυγχώρητο. Θα είναι μόνος του αν εκλεγώ», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος στην εφημερίδα «The Express», καθώς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν έδωσε στον μετανάστη ειδικά προνόμια.

Όταν ρωτήθηκε για την προσέγγιση του Μπάιντεν στους Σάσεξ, ο Τραμπ έριξε τα πυρά του στην πολιτική του προέδρου, εξηγώντας: «Νομίζω ότι ήταν πολύ ευγενικοί μαζί του μετά από όσα έχει κάνει».

Τα σχόλια του Τραμπ έρχονται την ώρα που η συντηρητική δεξαμενή σκέψης Heritage Foundation έχει υποστηρίξει ότι ο Χάρι δεν θα μπορούσε να έχει εισέλθει νόμιμα στις ΗΠΑ επειδή παραδέχτηκε στα απομνημονεύματά του ότι έπαιρνε παράνομα ναρκωτικά.

Η αγωγή του Heritage Foundation υποστηρίζει ότι η αμερικανική νομοθεσία «γενικά καθιστά ένα τέτοιο άτομο μη αποδεκτό για είσοδο» στη χώρα, αλλά οι δικηγόροι που εκπροσωπούν το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας υποστήριξαν σε δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι κάτι σε ένα βιβλίο δεν είναι «ένορκη μαρτυρία ή απόδειξη».

Οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι η αφήγηση του πρίγκιπα Χάρι θα μπορούσε να έχει εξωραϊστεί για να «πουλήσει», σημειώνοντας ότι «το να λες κάτι σε ένα βιβλίο δεν το κάνει απαραίτητα αληθινό».

Πηγή: ΝY Post

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ