Κοσμος

Αντιδράσεις για την ιατρική σύσταση στη Φλόριντα να μην εμβολιαστούν παιδιά εν μέσω επιδημίας ιλαράς

Η πρόληψη της ιλαράς απαιτεί το 95% των παιδιών να έχει κάνει δύο δόσεις εμβολίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντιδράσεις για την ιατρική σύσταση στη Φλόριντα να μην εμβολιαστούν παιδιά εν μέσω επιδημίας ιλαράς

Φλόριντα: Αντιδράσεις για την σύσταση του γενικού γιατρού για την ιλαρά 

Ο γενικός χειρουργός της Φλόριντα, Τζόζεφ Λαντάπο, ήρθε σε αντίθεση με τις ομοσπονδιακές οδηγίες υγείας των ΗΠΑ για την ιλαρά αυτή την εβδομάδα, καθώς δεν προέτρεψε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά ενός από τους πιο μεταδοτικούς ιούς στον πλανήτη. 

Αντί να ακολουθήσει την σύσταση να κρατούν οι γονείς τα ανεμβολίαστα παιδιά στο σπίτι για έως και 21 ημέρες - την περίοδο επώασης της ιλαράς - ο Λάνταπο δήλωσε ότι το κρατικό τμήμα υγείας «γονείς ή τους κηδεμόνες να λάβουν μόνοι τους αποφάσεις σχετικά με τη φοίτηση στο σχολείο».

Η αμφιλεγόμενη κίνηση ακολουθεί το μοτίβο της παραβίασης των κανόνων δημόσιας υγείας, ιδίως όταν πρόκειται για εμβόλια. Τον περασμένο μήνα, ζήτησε να σταματήσει η χρήση των εμβολίων mRNA, σε μια κίνηση που αποδοκιμάστηκε από την κοινότητα της δημόσιας υγείας.

Η αύξηση των κρουσμάτων αυτής της πολύ μεταδοτικής νόσου, η οποία μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρες επιπλοκές και μεταδίδεται μέσω του αέρα, αποδίδεται σε μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης, η οποία καταγράφηκε στη διάρκεια των ετών της Covid.

«Η πρόληψη της ιλαράς και της ερυθράς δεν είναι πλέον παγκόσμια και κυβερνητική προτεραιότητα εξαιτίας ανταγωνιστικών προβλημάτων όπως η Covid-19, οι οικονομικές κρίσεις, οι συγκρούσεις κ.λπ.», αναφέρει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωση που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης.

Η πρόληψη της ιλαράς απαιτεί το 95% των παιδιών να έχει κάνει δύο δόσεις εμβολίου. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η εμβολιαστική κάλυψη ανέρχεται σε 83% και δεν έχει επανέλθει στο επίπεδο του 86%, που ήταν το 2019.

Με πληροφορίες από Washington Post

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ