Κοσμος

Αποσύρθηκε παιδικό βιβλίο στην Κύπρο που παρουσιάζει ομόφυλες οικογένειες

Τι απαντούν οι εκδόσεις «Διόπτρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποσύρθηκε παιδικό βιβλίο στην Κύπρο που παρουσιάζει ομόφυλες οικογένειες
Αποσύρθηκε παιδικό βιβλίο στην Κύπρο που παρουσιάζει ομόφυλες οικογένειες © Ενεργοί Πολίτες - Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών/Facebook

Κύπρος: Αποσύρθηκε βιβλίο από νηπιαγωγείο - Τι απαντούν οι εκδόσεις «Διόπτρα»

Αποσύρθηκε από νηπιαγωγείο της Κύπρου το παιδικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη «Οικογένεια είναι», μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά καταγγελίες γονέων της ομάδας «Κίνημα Ενωμένων Κύπριων Κυνηγών» ενώ άμεση ήταν και η αντίδραση της εκδοτικής εταιρείας «Διόπτρα».

Αποσύρθηκε παιδικό βιβλίο στην Κύπρο που παρουσιάζει ομόφυλες οικογένειες

Η ομάδα στο Facebook «Κίνημα Ενωμένων Κύπριων Κυνηγών» έγραψαν στην ανακοίνωσή τους πως το βιβλίο μεταξύ άλλων «προσβάλει» τον «παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας».

Η ανάρτηση στο Facebook

Θέμα: Ανάρμοστο και ανήθικο υλικό σε νηπιαγωγεία

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και κατ’ επέκταση στα όσα σαθρά διαδραματίζονται γύρω μας τον τελευταίο καιρό, απαιτούμε ως κύπριοι πολίτες, μέλη του κοινωνικού συνόλου της χώρας μας, την άμεση έρευνα για να διαπιστωθεί ποιός διοχεύτευσε το προαναφερόμενο υλικό, το οποίο και επισυνάπτεται, σε παιδάκια του νηπιαγωγείου.

Αυτές οι εικόνες, πρωτίστως προσβάλλουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας, το κάθε τι φυσιολογικό και παραπέμπουν σε ψυχανώλους ανθρώπους, που ακολουθούν κατά πόδας τα δυτικά πρότυπα.

Τονίζουμε, ότι θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε τέτοιες ύπουλες προσπάθειες ψυχικού εκφυλισμού των παιδιών μας και προαγωγή τους στα ψυχανώμαλα πρότυπα του οποιουδήποτε.
Κανένα παιδάκι δεν είναι δυνατόν να θεωρείται ότι ευημερεί, μεγαλώνοντας εκτός της φύσης του. Τέτοιες εικόνες το μόνο που μπορεί να επιφέρουν στα παιδιά και δη του νηπιαγωγείου, είναι σύγχιση ταυτότητας και άλυτα ψυχολογικά θέματα τα οποία και δύνανται να τα επηρεάσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Κανένας σεξουαλικός προσανατολισμός, όπως αρέσκονται να τον ονομάζουν, δεν μπορεί να αποπροσανατολίζει τα παιδιά μας εκτός των φυσιολογικών πλαισίων και μάλιστα εν αγνοία των γονέων τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ενδελεχή έρευνα για την προέλευση αυτών των εικόνων, καθώς και την άμεση απόσυρση τους από τα οποιαδήποτε σχολεία.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, επιφυλασσόμεθα όλων των νομικών μας δικαιωμάτων.

Μετά τιμής,
Νικόλας Προδρόμου,
Πρόεδρος,
Ενεργοί Πολίτες- Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών

ΕΠΙΣΤΟΛΗ: ΑΝΑΡΜΟΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ. ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΡΟΣ: Υπουργό...

Posted by Ενεργοί Πολίτες - Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών on Monday, February 19, 2024

Απάντηση από τις εκδόσεις Διόπτρα

Θέση στο ζήτημα πήραν και οι εκδόσεις «Διόπτρα» που με ανάρτησή τους στο Χ εκφράζουν τη λύπη αλλά και την απογοήτευσή τους για τον χαρακτηρισμό του «ανήθικου» που προσδόθηκε στο βιβλίο.

Οι δηλώσεις του Μάριου Στυλιανίδη

Σε δηλώσεις του σχετικά με καταγγελίες για υλικό που δόθηκε σε μαθητές νηπιαγωγείου, ο Διευθυντής της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Μάριος Στυλιανίδης, αφού επιβεβαίωσε ότι όντως ευσταθεί ότι αυτό το βιβλίο δόθηκε σε νηπιαγωγείο, είπε ότι το διερεύνησαν και διαφάνηκε ότι στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο έγινε μια δωρεά 50 βιβλίων πέρσι από τον Σύνδεσμο Γονέων.

«Φαίνεται ότι μεταξύ των 50 βιβλίων ήταν και το συγκεκριμένο και από φέτος τον Σεπτέμβρη, το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο έκανε ένα πρόγραμμα δανειστικής βιβλιοθήκης για να παίρνουν τα παιδιά κάποια από αυτά τα βιβλία, δηλαδή το κάθε παιδί να παίρνει ένα βιβλίο σπίτι κάποιες μέρες, να το διαβάζει με τους γονείς κ.λπ. Για το συγκεκριμένο βιβλίο υπήρξε αντίδραση από μητέρα και το σχολείο το απέσυρε όταν ήρθαν κοντά του αυτές οι διαμαρτυρίες», πρόσθεσε.

«Έκανε μια δωρεάν ο Σύνδεσμος Γονέων, το σχολείο φαίνεται δεν έψαξε καλά τα βιβλία για να δει μήπως είχε κάτι το οποίο μπορούσε να αποφευχθεί, το έδωσαν και όταν υπήρξε διαμαρτυρία το αφαίρεσαν. Όμως τα σχολεία έχουν δικαίωμα είτε να αγοράζουν είτε να χρησιμοποιούν τέτοια βιβλία είτε επιλέγοντας από τον κατάλογο που εγκρίνει ο Διευθυντής Δημοτικής και είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο ή από κατάλογο που εγκρίνει ο διδασκαλικός σύλλογος», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από PhileNews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ