Κοσμος

Βρετανία: Η πιο επικίνδυνη αράχνη τσίμπησε παιδί

Ποια είναι η αράχνη Steatoda nobilis ή αλλιώς «ψεύτικη χήρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοριτσάκι γέμισε εξανθήματα και δε μπορούσε να περπατήσει από δάγκωμα της πιο «επικίνδυνης αράχνης»
Κοριτσάκι γέμισε εξανθήματα και δε μπορούσε να περπατήσει από δάγκωμα της πιο «επικίνδυνης αράχνης» © Unsplash

Βρετανία: Η πιο επικίνδυνη αράχνη τσίμπησε παιδί - Ποια είναι η αράχνη «ψεύτικη χήρα» που σκόρπισε τον τρόμο 

Ένα δάγκωμα από την «πιο επικίνδυνη αράχνη της Βρετανίας» άφησε ένα πεντάχρονο παιδί γεμάτο εξανθήματα και έντονη φαγούρα, το οποίο δε μπορούσε να περπατήσει για μερικές μέρες.

Το κοριτσάκι σώθηκε καθώς λάμβανε αγωγή για αμυγδαλίτιδα όταν την τσίμπησε η λεγόμενη «ψέυτικη χήρα».

Το χρονικό του περιστατικού

Η Lily Hodgson, 5 ετών, δεν ήξερε ότι είχε δαγκωθεί όταν είπε στη μαμά της ότι ο αστράγαλός της πονούσε και πονούσε στο περπάτημα.

Μέχρι την ώρα του ύπνου είχε φαγούρα και στο πρόσωπό της - οπότε οι γονείς της, νομίζοντας ότι επρόκειτο για αντίδραση στο φαγητό, της έδωσαν αντιισταμινικά.

Αλλά αργότερα το ίδιο βράδυ, η μητέρα της, Genna Hunt ξύπνησε σοκαρισμένη και βρήκε την κόρη της καλυμμένη με εξανθήματα.

«Ξύπνησα στις 3 τα ξημερώματα καθώς ένιωθα τη Lily ζεστή δίπλα μου. Άναψα το φως και παραλίγο να ουρλιάξω όταν είδα το πρόσωπό της. Την ξύπνησα και ήταν καλυμμένη κυριολεκτικά από την κορυφή ως τα νύχια με εξανθήματα. Το χειρότερο ήταν όταν το εξάνθημα με τη φαγούρα έφτασε στα μαλλιά της και μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών της, 24 ώρες αργότερα. Ο αστράγαλός της πονούσε την επόμενη μέρα και αρνιόταν να περπατήσει».

«Πήγαμε σε παιδίατρο ο οποίος μου είπε ήταν δάγκωμα από μια αράχνη που συχνάζει συχνά μέσα στα σπίτια και τα ντουλάπια. Είπε ότι δεν είχε ξαναδεί περίπτωση που να έχει μια τόσο σοβαρή αντίδραση σαν της Lily».

«Δεν έχουμε ιδέα πότε δέχτηκε το τσίμπημα ή τι έκανε εκείνη τη στιγμή. Εκείνη την ημέρα ήταν στους γονείς μου και έπαιζε σε εσωτερικό χώρο, περπάτησε τα τρία λεπτά με τα πόδια μέχρι το σπίτι μας και στη συνέχεια έπαιξε σε εσωτερικό χώρο στο σπίτι μας», είπε η μητέρα του κοριτσιού.

Και συνέχισε: «Η Lily έπαιρνε ήδη αντιβιοτικά και αντισταμινικά για αμυγδαλίτιδα και λοιμώξεις των αυτιών, οπότε μας είπαν να συνεχίσουμε με αυτά, καθώς αυτά θα μας είχε συνταγογραφήσει ούτως ή άλλως. Αναρωτιέμαι πώς θα ήταν η αντίδραση αν η Lily δεν έπαιρνε ήδη αντιβιοτικά και αντισταμινικά. Θα ήταν πολύ χειρότερη;»

Τα εξανθήματά της υποχώρησαν μετά από τέσσερις ημέρες

Τα εξανθήματά της υποχώρησαν μετά από τέσσερις ημέρες και είναι κυρίως απογοητευμένη που το δάγκωμα δεν της χάρισε υπερδυνάμεις «σαν τον Spider-Man», είπε χαριτολογώντας στη Daily Mail.

Όμως η εμπειρία αυτή έκανε την μητέρα να επαγρυπνά απέναντι στις «ψεύτικες χήρες» και μιλάει για να προειδοποιήσει τους άλλους.

«Τώρα είμαι ιδιαίτερα παρανοϊκή για κάθε αράχνη στο σπίτι. Η Lily έχει ενημερωθεί να έρθει να μας πάρει αν δει κάποια αράχνη στο δωμάτιό της και να μην μαζέψει καμία από αυτές. Ειλικρινά, αν έχετε οποιοδήποτε είδος εξανθήματος, ειδικά ένα όπως αυτό της Lily, τότε σας παρακαλώ να το εξετάσετε» ανέφερε.

Παρά την κακή τους φήμη, οι αράχνες «ψεύτικες χήρες» είναι απίθανο να επιτεθούν εκτός αν προκληθούν ή παγιδευτούν μεταξύ ρούχων και δέρματος.

Mε πληροφορίες από Daily Mail, Mirror

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY