Κοσμος

Σχιζοφρενής δολοφόνος μήνυσε τη βρετανική αστυνομία γιατί δεν τον «σταμάτησε»

Διαπιστώθηκαν αδυναμίες στην περίθαλψή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχιζοφρενής δολοφόνος μήνυσε τη βρετανική αστυνομία
Σχιζοφρενής δολοφόνος μήνυσε τη βρετανική αστυνομία © Youtube

Σχιζοφρενής δολοφόνος μήνυσε τη βρετανική αστυνομία - Καταγγέλλει αμέλεια των αρχών

Ο 32χρονος Alexander Lewis-Ranwell διέπραξε τρεις δολοφονίες και πλέον στέφεται κατά της βρετανικής αστυνομίας, κατηγορώντας τη ότι δεν έπραξε τα δέοντα για να τον σταματήσει.

Σύμφωνα με το BBC, ο 32χρονος - που έχει σχιζοφρένεια - σκότωσε τα δίδυμα Ρίτσαρντ και Ρότζερ Κάρτερ, 84 ετών, και τον Άντονι Πέιν, 80 ετών, το 2019, επειδή πίστευε εσφαλμένα ότι ήταν παιδόφιλοι. Το δικαστήριο τον απάλλαξε από ανθρωποκτονία από αμέλεια με το αιτιολογικό της παραφροσύνης. Ο 32χρονος είχε συλληφθεί δύο φορές από τις αρχές, ωστόσο, είχε αφεθεί ελεύθερος 48 ώρες πριν τη δολοφονία. Μετά τη δίκη στο δικαστήριο του Exeter Crown, ένας δικαστής επέβαλε εντολή να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ σε έκθεση διαπιστώθηκαν αδυναμίας στην περίθαλψή του, παρότι είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια.

Σχιζοφρενής δολοφόνος μήνυσε τη βρετανική αστυνομία

Ο Lewis-Ranwell μήνυσε την G4S Health Services, την αστυνομία του Devon & Cornwall, το Devon Partnership NHS Trust και το Devon County Council, υποστηρίζοντας ότι ήταν δεν διαχειρίστηκαν σωστά την περίπτωσή του. «Θα έπρεπε να ήταν προφανές σε όλους τους ενδιαφερόμενους κατά τη διάρκεια των δύο κρατήσεων ότι αν αποφυλακιζόταν υπήρχε πραγματικός κίνδυνος να τραυματίσει άλλους ανθρώπους και ότι θα έπρεπε να είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για να τον κρατήσουν μέσα. Κράτηση μέχρι να είναι ασφαλές να αφεθεί ελεύθερος», υποστηρίζει η πλευρά του. 

Σε μια ακρόαση τον Ιούνιο, οι τρεις οργανώσεις ζήτησαν από το Εφετείο να ακυρώσει απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι η υπόθεση αμέλειας δεν έπρεπε να διαγραφεί.

Η νομική ομάδα του Lewis-Ranwell υποστήριξε ότι ο 32χρονος δεν αντιμετωπίστηκε ως ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του και μπορούσε να ασκήσει τη μήνυση, όπως και έπραξε. Μάλιστα, οι δικαστές που εξέτασαν τη μήνυση, έκριναν ότι μπορεί να συνεχιστεί κανονικά η νομική διαδικασία.  Στη δίκη του Lewis-Ranwell είχε ειπωθεί ότι ο 32χρονος είχε σχιζοφρένεια και υπέφερε από αυταπάτες σχετικά με τη σωτηρία νεαρών κοριτσιών από ένα κύκλωμα παιδεραστών.

Με πληροφορίες από BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ