Κοσμος

Το «δυτικό» εμβόλιο, η CIA και η Γιούλια: Όλες οι θεωρίες συνομωσίας των Ρώσων για τον θάνατο του Ναβάλνι

Την ώρα που η σορός του δεν έχει δοθεί στην οικογένεια του

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναβάλνι: Οι θεωρίες συνομωσίας των Ρώσων για τον θάνατο του
© EPA/RUI MINDERICO

Ναβάλνι: Οι θεωρίες συνομωσίας των Ρώσων για τον θάνατο του 

Για τουλάχιστον 14 ημέρες θα εξετάσουν την σορό του Αλεξέι Ναβάλνι οι ερευνητές, τρεις μέρες μετά τον θάνατό του στην φυλακή, υπό συνθήκες που παραμένουν μυστηριώδεις. Αυτό ανακοίνωσε η ομάδα του Ρώσου αντιφρονούντα που άφησε την τελευταία του πνοή στις φυλακές στην Αρκτική.

«Οι ερευνητές είπαν στους δικηγόρους και τη μητέρα του Αλεξέι ότι δεν θα παραδώσουν τη σορό του, στην οποία θα πραγματοποιηθεί για 14 ημέρες μια «χημική πραγματογνωμοσύνη»», έγραψε στο Χ η εκπρόσωπος του επικριτή του Κρεμλίνου Κίρα Γιαρμίς. Από την πλευρά του, ο Ιβάν Ζντανόφ, σύμμαχος του ηγέτη της αντιπολίτευσης, επιβεβαίωσε, επικαλούμενος ένας ερευνητή, πως θα χρειαστούν 14 ημέρες για να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις στη σορό του Ναβάλνι. 

Την ίδια ώρα κυκλοφορούν απίθανες θεωρίες συνομωσίας από φιλορώσους και μη χρήστες του διαδικτύου για τον θάνατο του Ρώσου πολιτικού οι οποίες εμπλέκουν δυτικές μυστικές υπηρεσίες, την σύζυγο του ακόμα δε και το εμβόλιο κατά της Covid-19. 

(Mερικές) θεωρίες για τον θάνατο του Ναβάλνι

1. Δυτικές μυστικές υπηρεσίες

Σύμφωνα με αυτή την θεωρία ο Αλεξέι Ναβάλνι δολοφονήθηκε από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες προκειμένου να κατηγορηθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

2. Ο σύντροφος και η κυρία Ναβάλνι

Ακροδεξιοί μπλόγκερς φίλα προσκείμενοι στο Κρεμλίνο παρουσίασαν την εκδοχή ότι η Γιούλια Ναβάλναγια σκότωσε τον σύζυγο της. Ως απόδειξη αυτού αναφέρουν ότι βρισκόταν στην Διάσκεψη του Μονάχου την ώρα που ανακοινώθηκε ο θάνατος του.

3. Η Ουκρανία σκότωσε τον Ναβάλνι

Μια άλλη θεωρία θέλει τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες να δολοφόνησαν τον Ναβάλνι προκειμένου οι Ηνωμένες Πολιτείες να εγκρίνουν τελικά την βοήθεια 60 δισ. δολαρίων προς το Κίεβο. Εν προκειμένω οι ακροδεξιοί μπλόγκερς δεν προσφέρουν επιχειρήματα για να στηρίξουν τα όσαν υποστηρίζουν.

4. Το εμβόλιο κατά της Covid-19

Βάση αυτής της θεωρίας ο Ναβάλνι ο οποίος πέθανε από θρομβοεμβολή σύμφωνα με την εκδοχή των ρωσικών αρχών είχε κάνει πέντε ή τέσσερις κατά άλλους δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά της covid-19. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ