Κοσμος

Φυλάκιση 2,5 έτη πρότεινε η εισαγγελία για τον Φρέντι Μπελέρη

Τι δήλωσε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπελέρης: Απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα του για ορκωμοσία

Φρέντυ Μπελέρης: Φυλάκιση 2,5 έτη για εκλεγμένο δημάρχο Χειμάρρας πρότεινε η εισαγγελία 

Η εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνια για τον Φρέντυ Μπελέρη και 2 χρόνια για τον Παντελή Κοκαβέση με αναστολή και 4 έτη σε καθεστώς επιτήρησης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου, στο ειδικό δικαστήριο SPAK με την αγόρευση των δικηγόρων υπερασπίσεις του Κατηγορούμενου.

Στις 24 Νοεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας κλήθηκε να αποφασίσει ποιο είναι το αρμόδιο όργανο να εξετάσει το αίτημα της άδειας ορκωμοσίας και απεφάνθη πως είναι το δικαστήριο κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος (SPAK). Το εν λόγω δικαστήριο δύο φορές κατά το παρελθόν δήλωσε αναρμόδιο στα αιτήματα των δικηγόρων του Μπελέρη για άδεια ορκωμοσίας.

Μπελέρης: «Δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη»

Ο κατηγορούμενος Δήμαρχος Μπελέρη απευθυνόμενος στους δικαστές είπε: «Εχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υπόδειξη ως μάρτυρες και στην υπόθεση μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων. Όποιος πλαστογράφησε έγραφα του Αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη.

Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη  γιατί η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει  σε αυτή την υπόθεση και έχετε αφήσει το λαό της Χειμάρρας χωρίς τον δήμαρχο τους. Αυτή είναι μια πολιτική φυλακή και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως δήμαρχος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ