Κοσμος

Θάνατος σκιέρ - Βουλγαρία: « Πήγαν για φωτογραφίες» αναφέρουν τα μέσα της χώρας

Η συγκεκριμένη πίστα ήταν κλειστή λόγω καιρικών συνθηκών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θάνατος σκιέρ - Βουλγαρία: « Πήγαν για φωτογραφίες» αναφέρουν τα μέσα της χώρας
© Unsplash

Βουλγαρία - σκιέρ: Βγήκε εκτός πίστας για φωτογραφία λένε τα μέσα της χώρας - Η συγκεκριμένη πίστα ήταν κλειστή λόγω καιρικών συνθηκών 

Τις τελευταίες δραματικές στιγμές του 36χρονου έμπειρου Έλληνα σκιέρ, που έχασε την ζωή του όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα, χθες, σε χιονοδρομικό κέντρο στο Μπόροβετς της Βουλγαρίας, περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες στα Μέσα της Βουλγαρίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz3w9er0kx4h)

«Για μια φωτογραφία Έλληνες τουρίστες προκάλεσαν τη χιονοστιβάδα»: Ο τίτλος του άρθρου στη Βουλγαρία

Η είδηση μονοπωλεί το ενδιαφέρον της γειτονικής χώρας καθώς σύμφωνα με το βουλγαρικό μέσο ενημέρωσης «novinite» ο άτυχος 36χρονος μαζί με τους φίλους του, που επέλεξαν να βρεθούν στο σημείο «Markudjik 3», μια περιοχή που είναι δύσκολα προσβάσιμη και γνωστή για τους κινδύνους από χιονοστιβάδες.

Ο τίτλος μάλιστα που συνοδεύει το υπάρχον άρθρο αναφέρει «Για μια φωτογραφία Έλληνες τουρίστες προκάλεσαν τη χιονοστιβάδα που άφησε έναν θάνατο».

Οι δραματικές στιγμές του Έλληνα σκιέρ

Σε ένα άλλο μέσο ενημέρωσης στη Βουλγαρία, το «posoki», μίλησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης στο Μπόροβετς, Άνγκελ Κερκέλεβ. «Τον ξέθαψαν από το χιόνι και τον μεταφέραμε στο Μπόροβετς. Πέθανε γιατί παρέμεινε για πολλή ώρα κάτω από το χιόνι. Δεν μπόρεσε να βγει, σε αντίθεση με τους άλλους δύο που ήταν μαζί του».

«Ο εγκλωβισμένος δεν είχε πομποδέκτη για χιονοστιβάδες, γεγονός που μας δυσκόλεψε πολύ. Βγάλαμε τα σκυλιά, αλλά το χιόνι ήταν πυκνό και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Τον βρήκαμε με μια συσκευή με ραδιοκύματα. Ήταν θαμένος στα 1,8μ.»,

Για τεράστιο λάθος κάνουν λόγο οι αυτόπτες μάρτυρες

Η απόφαση της παρέας ήταν ένα τεράστιο λάθος χωρίς τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και ενώ υπήρχαν προειδοποιήσεις για ακραίες καιρικές συνθήκες στο σημείο. Επίσης, έκαναν λόγο πως το σημείο που εντοπίστηκε ο άτυχος Έλληνας σκιέρ είναι δύσβατο, κάτι που έκανε ακόμη πιο δύσκολο τον εντοπισμό του.

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στο Μπόροβετς

Στο σημείο έσπευσαν 15 διασώστες με τέσσερις σκύλους έρευνας για να εντοπίσουν τυχόν ίχνη του αγνοούμενου. Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Με αφορμή το περιστατικό, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση, με την οποία συμβουλεύει τον κόσμο να αποφεύγει τις βόρειες, βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του Μπόροβετς.

Ο κίνδυνος χιονοστιβάδων έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ