Κοσμος

Διαδηλωτές με μαγιό στις παραλίες της Αυστραλίας - Θέλουν να απαγορεύσουν το στρινγκ μπικίνι

«Αποσπούν την προσοχή», σύμφωνα με τον εμπνευστή της εκστρατείας απαγόρευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυστραλία: Διαδήλωση με μαγιό κατά της απαγόρευσης του στρινγκ μπικίνι - Υποστήριξαν το δικαίωμά τους να φορούν ό,τι θέλουν στην παραλία.
Αυστραλιανοί διαδηλωτές ντύθηκαν με τα πιο μικροσκοπικά μαγιό τους και απαίτησαν να φορούν ό,τι θέλουν στην παραλία © Unsplash

Αυστραλία: Διαδήλωση με μαγιό κατά της απαγόρευσης του στρινγκ μπικίνι - Υποστήριξαν το δικαίωμά τους να φορούν ό,τι θέλουν στην παραλία.

Πλήθος διαδηλωτών που φορούσαν στρινγκ ξεγυμνώθηκαν στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας, προκειμένου να δείξουν την αντίθεσή τους στις εκκλήσεις για απαγόρευση του μπικίνι με στρινγκ στις παραλίες της χώρας.

Αυστραλία: Διαδήλωση με μαγιό κατά της απαγόρευσης του στρινγκ μπικίνι - Υποστήριξαν το δικαίωμά τους να φορούν ό,τι θέλουν στην παραλία.
Διαδήλωση με αφορμή τα μικροσκοπικά μπικίνι στις παραλίες της Αυστραλίας © Unsplash

Αυστραλία: Διαδήλωση για το δικαίωμα στο στρινγκ μπικίνι

Η διαδήλωση, με την ονομασία «Free The Peach», ξεκίνησε στην παραλία Καράγουα, με δεκάδες συμμετέχοντες να εμφανίζονται με τα πιο αποκαλυπτικά μαγιό τους, καθώς αγωνίζονταν για το δικαίωμά τους να φορούν ό,τι θέλουν στην παραλία.

Η κίνηση ήρθε ως απάντηση ενάντια στα σχόλια του Ίαν Γκρέις, πρώην νικητή του βραβείου Εθελοντής της Χρονιάς της Χρυσής Ακτής, ο οποίος είπε ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια που φορούσαν μπικίνι με στρινγκ «φτηναίνουν τον εαυτό τους».

‘Sea of bare bums everywhere’: Calls to ban G-string bikinis on beaches

Ο κ. Γκρέις έκανε αρχικά γνωστές τις ανησυχίες του σε μια επιστολή προς τον Τομ Τέιτ, δήμαρχο της Χρυσής Ακτής νωρίτερα αυτόν τον μήνα, λέγοντας ότι την προσοχή του αποσπούσαν γυναίκες που φορούσαν το τρίγωνο μπικίνι στην παραλία, όπως αναφέρει η αυστραλιανή ειδησεογραφική ιστοσελίδα news.com.au.

Έγραψε: «Συγκεκριμένα, μια νεαρή κοπέλα περπατούσε στο μονοπάτι στον κεντρικό δρόμο και είχε το πιο μικροσκοπικό τρίγωνο μπροστά και ήταν τόσο κοντά στο γυμνό όσο θα μπορούσε κανείς να είναι.

»Μπορούσες να δεις ότι κοιτούσε σχεδόν προκλητικά τους ανθρώπους καθώς πλησίαζαν, σχεδόν τους προκαλούσε να πουν κάτι. Κάτι δεν πάει καλά εδώ.

»Ενώ οποιοσδήποτε άντρας θα απολάμβανε τη “θέα”, πιστεύω ότι οι γυναίκες υποτιμούν πολύ τον εαυτό τους, παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως σεξουαλικό αντικείμενο και μετά το αποδοκιμάζουν όταν οι άντρες τις βλέπουν έτσι».

Αυστραλία: «Η καθολική απαγόρευση του μπικίνι δεν είναι λύση»

Η Ρεμπέκα Πασκ, ιδιοκτήτρια της εταιρείας μαγιό Barr Body Swim, είπε στην αυστραλιανή πρωινή εκπομπή Today: «Νομίζω ότι η συζήτηση είναι πολύ ευρύτερη.

»Τα παιδιά και τα νεαρά κορίτσια μας στην κοινωνία, πρέπει να τους διδάξουμε τι είναι κατάλληλο και τι όχι, αλλά αυτό ξεκινά από το σπίτι.

»Η καθολική απαγόρευση του μπικίνι δεν θα ήταν ποτέ η λύση. Ποτέ. Όχι στη Χρυσή Ακτή».

(Με πληροφορίες του Sky News)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ