Κοσμος

Τάγκι Ασκάρ: Βούτηξε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σε ηλικία 100 ετών - Αποθεώθηκε μετά τη βουτιά

Ο αιωνόβιος Ιρανός έκανε κατάδυση από το 1μ στην πισίνα της Ντόχα και δάκρυσε από συγκίνηση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάγκι Ασκάρ: Βούτηξε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σε ηλικία 100 ετών - Αποθεώθηκε μετά τη βουτιά
© Youtube/World Aquatics

Τάγκι Ασκάρ: Βούτηξε από τον βατήρα σε ηλικία 100 ετών και αποθεώθηκε - Ο αιωνόβιος Ιρανός έκανε κατάδυση από το 1μ στην πισίνα της Ντόχα και δάκρυσε από συγκίνηση

Ο Τάγκι Ασκάρ ήταν στα νιάτα του ένας από τους σπουδαιότερους καταδύτες της Ασίας και ο σημαντικότερος στο Ιράν.

Σήμερα κλείνει αισίως έναν αίωνα ζωής, και τι καλύτερο από το να κάνει αυτό που αγαπάει. Μια βουτιά στην πισίνα που διεξάγεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβσηης στη Ντόχα ενώ ο  αιωνόβιος Ιρανός συνεχίζει να κάνει βουτιές σε αγώνες Masters.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz22cbdyuw6h)

Πριν από 73 χρόνια κέρδισε τα ασημένια και χάλκινα μετάλλια στους εναρκτήριους Ασιατικούς Αγώνες στο Νέο Δελχί (1951) ενώ πριν από 59 χρόνια αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Γνώρισε την αποθέωση o Τάγκι Ασκάρ

Ο 100χρονος Ιρανός καταδύτης έκανε βουτιά από πλατφόρμα 1 μέτρου πριν από τον αγώνα 3μ στις γυναίκες και αφού βγήκε από το νερό αποθεώθηκε και δάκρυσε.

«Όταν αγωνιζόμουν σε εθνικό επίπεδο, το τελευταίο πρωτάθλημα που συμμετείχα ήταν όταν ήμουν 41 ετών» είπε ο 100χρονος και συνέχισε: «Πάντα αγαπούσα τις καταδύσεις από την από τότε που ήμουν έφηβος μέχρι σήμερα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει από το 1951 έως τώρα, εκτός από την απόδοσή μου!».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ