Κοσμος

Επισμηναγός Παλαμίδας: Ο Έλληνας πιλότος που βραβεύτηκε για τη γενναιότητά του στις ΗΠΑ

Πώς έσωσε τις ζωές του πληρώματος του αεροσκάφους με την αποφασιστικότητά του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επισμηναγός Παλαμίδας: Ο Έλληνας πιλότος που βραβεύτηκε στις ΗΠΑ
Επισμηναγός Παλαμίδας: Ο Έλληνας πιλότος που βραβεύτηκε στις ΗΠΑ © Cosmos Philly

Επισμηναγός Παλαμίδας: Ο Έλληνας πιλότος που βραβεύτηκε στις ΗΠΑ - Πώς έσωσε τις ζωές του πληρώματος του αεροσκάφους

Ένας Έλληνας πιλότος, Επισμηναγός και εκπαιδευτής της Πολεμικής Αεροπορίας, βραβεύθηκε στις ΗΠΑ, για την εξαιρετική γενναιότητα που επέδειξε σε μια κατάσταση κινδύνου, όπως γράφει το Cosmos Philly της ελληνομερικανικής κοινότητας από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Ο Επισμηναγός Αναστάσιος-Σωτήριος Παλαμίδας, Έλληνας εκπαιδευτής πτήσεων μαχητικών στο Euro-NATO Joint Jet Pilot Training Program (ENJJPT) στο Sheppard AFB, του Τέξας, έχει αναγνωριστεί για την γενναιότητά του κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με το βραβείο «80th Flying Training Wing Aviation Well Done Award».

Μεγάλη διάκριση για Έλληνα πιλότο στις ΗΠΑ
Μεγάλη διάκριση για Έλληνα πιλότο στις ΗΠΑ © Cosmos Philly.

O Έλληνας πιλότος που βραβεύτηκε για τη γενναιότητά του

«Ο Επισμηναγός Παλαμίδας έχει πετάξει μαχητικά αεροσκάφη υψηλών επιδόσεων για περισσότερες από 2500 ώρες και οι αξιοσημείωτες ικανότητές του στην αεροπορία δοκιμάστηκαν, όταν προσγείωσε επιτυχώς ένα αεροσκάφος T-38 μετά από χτύπημα πουλιού, που οδήγησε σε βλάβη του κινητήρα. Η γρήγορη σκέψη, η αποφασιστική δράση και η εξαιρετική του κρίση κατά τη διάρκεια του περιστατικού έσωσαν τις ζωές του πληρώματος και απέτρεψαν ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων στην Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών», γράφει το δημοσίευμα.

Μεγάλη διάκριση για Έλληνα πιλότο στις ΗΠΑ
© Cosmos Philly

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ENJJPT είναι ένα επίλεκτο ίδρυμα για την εκπαίδευση πιλότων μάχης από το ΝΑΤΟ και τα συμμαχικά κράτη. Ως το μοναδικό πολυεθνικό επανδρωμένο και διαχειριζόμενο πρόγραμμα πτητικής εκπαίδευσης στον κόσμο, το ENJJPT εκπαιδεύει πιλότους τόσο για την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Είναι γνωστό για την αυστηρή εκπαίδευσή του, την τεχνολογία αιχμής και την ενθάρρυνση της συναδελφικότητας μεταξύ των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Η αναγνώριση του Επισμηναγού Παλαμίδα υπογραμμίζει τα υψηλά πρότυπα που απαιτούνται από αυτό το αναγνωρισμένου κύρους εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Συμβολίζει τους στενούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, αναδεικνύοντας την αξία των ατόμων που εκπροσωπούν την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία στη διεθνή σκηνή.

«Αποτρέποντας μια πιθανή καταστροφή και διασφαλίζοντας την ασφάλεια του μαθητή του και του αεροσκάφους, ο Επισμηναγός Παλαμίδας αποδεικνύει τη σημασία της συνεισφοράς του όχι μόνο στο πρόγραμμα ENJJPT αλλά και στη διεθνή ασφάλεια της αεροπορίας συνολικά», συνεχίζει το Cosmos Philly.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ