- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μπάιντεν μπέρδεψε τον Μακρόν με τον Μιτεράν και την Γαλλία με την Γερμανία
Kατά την διάρκεια ομιλίας του στο Λας Βέγκας
Τζο Μπάιντεν: Μπέρδεψε τον Εμανουέλ Μακρόν με τον Φρανσουά Μιτέραν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Tζο Μπάιντεν μπέρδεψε τον Γάλλο ομόλογό του με τον Φρανσουά Μιτεράν, σε μια ομιλία που έγινε viral στο διαδίκτυο.
Μπαιντεν: Μπέρδεμα με τους Γάλλους προέδρους
Μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση στο Λας Βέγκας την Κυριακή, ο 81χρονος Αμερικανός πρόεδρος περιέγραψε την αντίδραση του προέδρου Μακρόν σε μια ομιλία του σε συνάντηση της G7 το 2020. Εκτός του ότι έκανε λάθος στο όνομα του Μακρόν, μπέρδεψε και τη χώρα της οποίας ηγείται.
«Και ο Μιτεράν από τη Γερμανία - εννοώ, από τη Γαλλία - με κοίταξε και μου είπε: "Ξέρεις - τι, γιατί, για πόσο καιρό γύρισες πίσω;"». είπε ο Μπάιντεν, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο του Λευκού Οίκου. Ο Μιτεράν ήταν πρόεδρος της Γαλλίας από το 1981 έως το 1995 και πέθανε το 1996. Το βίντεο με το μπέρδεμα του Μπάιντεν έχει προβληθεί χιλιάδες φορές στο Twitter/X και έχει κοινοποιηθεί εκατοντάδες φορές.
«Et Mitterrand, m'a dit...» Lapsus gênant pour Joe Biden. Ce dimanche, lors d'un rassemblement politique à Las Vegas, le président américain a confondu Emmanuel Macron et François Mitterrand, en plus du nom du pays. pic.twitter.com/cMamhlROlF
— Le Figaro (@Le_Figaro) February 6, 2024
«Που είναι η Τζάκι;»
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει μπερδευτεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Το 2022, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο, αναζήτησε μεταξύ των παρευρισκομένων την πρώην βουλευτή των Ρεπουμπλικάνων Τζάκι Γουαλόρσκι, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στις αρχές Αυγούστου.
«Τζάκι, είσαι εδώ; Πού είναι η Τζάκι;» ρώτησε ο 79χρονος πρόεδρος, σε ομιλία του για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της επισιτιστικής ανασφάλειας. Κοιτώντας προς το ακροατήριο και σχολίασε ότι «επρόκειτο να είναι εδώ».
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι είναι εδώ», ξεκίνησε να λέει ο Τζο Μπάιντεν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε δύο βουλευτές οι οποίοι είχαν ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα εν λόγω ζητήματα, προτού αναζητήσει στο ακροατήριο την εκλιπούσα.
Η Τζάκι Γουαλόρσκι έχασε τη ζωή της σε ηλικία 58 ετών, σε τροχαίο δυστύχημα στην Ιντιάνα, στις 3 Αυγούστου. Τότε, σύμφωνα με το Reuters, ο Λευκός Οίκος είχε δώσει τότε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωνε «σοκαρισμένος και λυπημένος» για τον αδόκητο χαμό της.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η δεύτερη εκκένωση της περιοχής μέσα σε διάστημα 24 ωρών
Οι επικριτές της συμφωνίας με την Ουάσιγκτον κατηγορούν την πολιτική ηγεσία ότι εγκαταλείπει τις αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Πότε πρόκειται να τεθεί σε ισχύ
Εκτός ελέγχου περισσότερες από 200 πυρκαγιές - Στον «αέρα» ο τελικός του Μουντιάλ;
Η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στη Γερμανία
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.