Κοσμος

Ο Μπάιντεν μπέρδεψε τον Μακρόν με τον Μιτεράν και την Γαλλία με την Γερμανία

Kατά την διάρκεια ομιλίας του στο Λας Βέγκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάιντεν: Μπέρδεψε τον Μακρόν με τον Μιτέραν
© EPA/Chris Kleponis

Τζο Μπάιντεν: Μπέρδεψε τον Εμανουέλ Μακρόν με τον Φρανσουά Μιτέραν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Tζο Μπάιντεν μπέρδεψε τον Γάλλο ομόλογό του με  τον Φρανσουά Μιτεράν, σε μια ομιλία που έγινε viral στο διαδίκτυο.

Μπαιντεν: Μπέρδεμα με τους Γάλλους προέδρους 

Μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση στο Λας Βέγκας την Κυριακή, ο 81χρονος Αμερικανός πρόεδρος περιέγραψε την αντίδραση του προέδρου Μακρόν σε μια ομιλία του σε συνάντηση της G7 το 2020. Εκτός του ότι έκανε λάθος στο όνομα του Μακρόν, μπέρδεψε και τη χώρα της οποίας ηγείται.

«Και ο Μιτεράν από τη Γερμανία - εννοώ, από τη Γαλλία - με κοίταξε και μου είπε: "Ξέρεις - τι, γιατί, για πόσο καιρό γύρισες πίσω;"». είπε ο Μπάιντεν, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο του Λευκού Οίκου. Ο Μιτεράν ήταν πρόεδρος της Γαλλίας από το 1981 έως το 1995 και πέθανε το 1996. Το βίντεο με το μπέρδεμα του Μπάιντεν έχει προβληθεί χιλιάδες φορές στο Twitter/X και έχει κοινοποιηθεί εκατοντάδες φορές.

«Που είναι η Τζάκι;»

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει μπερδευτεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Το 2022, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο, αναζήτησε μεταξύ των παρευρισκομένων την πρώην βουλευτή των Ρεπουμπλικάνων Τζάκι Γουαλόρσκι, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στις αρχές Αυγούστου.

«Τζάκι, είσαι εδώ; Πού είναι η Τζάκι;» ρώτησε ο 79χρονος πρόεδρος, σε ομιλία του για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της επισιτιστικής ανασφάλειας. Κοιτώντας προς το ακροατήριο και σχολίασε ότι «επρόκειτο να είναι εδώ».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι είναι εδώ», ξεκίνησε να λέει ο Τζο Μπάιντεν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε δύο βουλευτές οι οποίοι είχαν ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα εν λόγω ζητήματα, προτού αναζητήσει στο ακροατήριο την εκλιπούσα.

Η Τζάκι Γουαλόρσκι έχασε τη ζωή της σε ηλικία 58 ετών, σε τροχαίο δυστύχημα στην Ιντιάνα, στις 3 Αυγούστου. Τότε, σύμφωνα με το Reuters, ο Λευκός Οίκος είχε δώσει τότε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωνε «σοκαρισμένος και λυπημένος» για τον αδόκητο χαμό της.

Biden appears to look for congresswoman killed in car crash: 'Where's Jackie?'

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ