Κοσμος

Κριστίνα Κυριάκου - πρώην βοηθός του Καρόλου: Γιατί δεν αποκαλύπτεται ο τύπος του καρκίνου

Τι είπε για την στήριξη που της παρείχε ο βασιλιάς όταν διαγνώστηκε με καρκίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bασιλιάς Κάρολος: Τι αναφέρει η πρώην βοηθός του Κριστίνα Κυριάκου
© screenshot/ITV

Bασιλιάς Κάρολος: Τι αναφέρει η πρώην συνεργάτης επικοινωνίας Κριστίνα Κυριάκου 

Μια πρώην συνεργάτης του βασιλιά Καρόλου, η Κριστίνα Κυριάκου αποκάλυψε γιατί τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν αποκαλύψει τι είδους καρκίνο έχει ο μονάρχης.

«Γίνονται εικασίες»

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στην εκπομπή «Good Morning Britain» του ITV σήμερα, οι παρουσιαστές ρώτησαν την πρώην γραμματέα επικοινωνία του βασιλιά Κριστίνα Κυριάκου σχετικά με την υγεία του Καρόλο και γιατί δεν αποκαλύπτεται ο τύπος καρκίνου. Η ίδια είπε: «Το πρόβλημα είναι ότι όσο περισσότερες πληροφορίες δίνεις, τόσο οι άνθρωποι κάνουν εικασίες. Μόλις μάθουν τι είδους καρκίνος είναι, όλοι αρχίζουν να το ψάχνουν, οι άνθρωποι αρχίζουν να γκουγκλάρουν και λένε ότι ξέρω κάποιον και του συνέβη αυτό, αυτό θα περάσει κι αυτός. Ξέρουμε ότι είναι άρρωστος, ότι έχει ένα είδος καρκίνου και θα αντιμετωπιστεί».

Η Κυριάκου διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2012, τη χρονιά που παντρεύτηκε το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας. Στην αρχή κράτησε μυστική τη διάγνωσή της, καθώς «αγαπούσε τη δουλειά της και δεν ήθελε να σταματήσει να εργάζεται», αλλά θυμάται την υποστήριξη που έλαβε από τον βασιλιά όταν του το ανακοίνωσε.

Η λιτή ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν χθες, Δευτέρα, ότι ο Κάρολος, ο οποίος βρίσκεται στον βρετανικό θρόνο εδώ και 18 μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ, θα αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του για να υποβληθεί σε θεραπεία. Το Παλάτι δεν προχώρησε σε περαιτέρω γνωστοποίηση λεπτομερειών σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση. Ωστόσο, εξηγούν πως «η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και ελπίζει ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού, για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από καρκίνο».

Επιστρέφει στα βασιλικά του καθήκοντα ο Γουίλιαμ παρά την άδειά του

Ο Γουίλιαμ βρίσκεται επίσης σε στενή επαφή με τον πατέρα του, αλλά κανένας από τους δύο αδελφούς δεν έχει κάνει ακόμη δημόσια δήλωση. Ο διάδοχος του θρόνου επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα αυτή την εβδομάδα, αφού παρείχε μια πρώτη βοήθεια στη σύζυγό του Κέιτ που αναρρώνει από την επέμβαση στην κοιλιά. Σύμφωνα με τη Sun, ο Γουίλιαμ ακυρώνει το υπόλοιπο της άδειάς του που είχε ανακοινώσει, για να βοηθήσει στη φροντίδα της Κέιτ ώστε να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι απίθανο να εμφανιστεί να εκτελεί καθήκοντα πρώτης γραμμής μέχρι μετά το Πάσχα του Απριλίου, λένε πηγές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ