Κοσμος

Εκτός του «White Lotus» ο Σέρβος ηθοποιός με τις φιλορωσικές απόψεις

Είχε τιμηθεί με μετάλλιο από τον Βλαντιμίρ Πούτιν το 2018

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκτός του «White Lotus» ο Σέρβος ηθοποιός με τις φιλορωσικές απόψεις
© EPA/MAXIM SHIPENKOV

«White Lotus»: Εκτός σειράς ο Σέρβος ηθοποιός με τις φιλορωσικές απόψεις

Το HBO χώρισε τους δρόμους του με τον Μίλος Μπίκοβιτς έναν Σέρβο ηθοποιό, η συμμετοχή του οποίου στην τρίτη σεζόν της σειράς «The White Lotus» είχε προκαλέσει επικρίσεις από το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας για τους δεσμούς του με τη Ρωσία.

Σε δήλωση που δόθηκε μέσω εκπροσώπου του την Παρασκευή, ο Μπίκοβιτς δήλωσε ότι αποχωρεί λόγω εξωτερικής πίεσης. 

«Σήμερα, μια στοχευμένη εκστρατεία εξαπολύθηκε εναντίον μου, προφανώς ως εξωτερικός ελιγμός για να επηρεαστούν αποφάσεις που μπορούν να δημιουργήσουν ένα ανησυχητικό προηγούμενο που σκιάζει την ουσία της καλλιτεχνικής ελευθερίας», ανέφερε ο Μπίκοβιτς στη δήλωση.

Το HBO ανακοίνωσε στις 12 Ιανουαρίου ότι ο 36χρονος ηθοποιός θα ενταχθεί στο καστ του «White Lotus». Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας επέκρινε την απόφαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εβδομάδες αργότερα, γράφοντας στο X: «HBO, είναι εντάξει για εσάς να συνεργαστείτε με ένα άτομο που υποστηρίζει τη γενοκτονία & παραβιάζει το διεθνές δίκαιο;».

Στο Instagram το 2022, σε μια ανάρτηση που μοιράστηκε την επομένη της έναρξης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Μπίκοβιτς δήλωσε ότι εύχεται να μην είχε συμβεί ο πόλεμος. «Ο πόλεμος και η αιματοχυσία από κάθε πλευρά μας υπενθυμίζει πόσο μακριά βρίσκεται η ανθρωπότητα από την παγκόσμια ενότητα και αγάπη», έγραψε στα ρωσικά και στα σερβικά. «Ο Θεός να σώσει τις ζωές όλων εκείνων που βρίσκονται τώρα σε κίνδυνο!».

Απονομή μεταλλίου από τον Πούτιν

Ο Μπίκοβιτς αποθεώθηκε από την ηγεσία της Ρωσίας. Του απονεμήθηκε το μετάλλιο Πούσκιν, το οποίο τιμά τη συμβολή στις ρωσικές τέχνες και τον πολιτισμό, από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ  Πούτιν το 2018. Την επόμενη χρονιά η Ουκρανία απαγόρευσε στον Μπίκοβιτς να εισέλθει στη χώρα για λόγους, όπως είπε, εθνικής ασφάλειας, γεγονός που τον ώθησε να δηλώσει σε σερβικό μέσο ότι «η κατάσταση είναι παράλογη». Έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα με προεδρικό διάταγμα το 2021.

Πριν πάρει το ρόλο του στο «The White Lotus», ο Μπίκοβιτς έπαιξε σε ταινίες όπως το «South Wind», που παρακολουθεί ένα μέλος συμμορίας στο Βελιγράδι, το «Sunstroke», για στρατιωτικούς αξιωματικούς που θυμούνται την κατάρρευση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, το «Ice», στο οποίο υποδύεται έναν αθλητή καλλιτεχνικού πατινάζ, και το «The Balkan Line», για μια στρατιωτική επιχείρηση κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο.

Πηγή: New York Times

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ