- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζο Μπάιντεν: Η Ουάσινγκτον επιβάλλει κυρώσεις κατά Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη
Κατηγορούνται για επιθέσεις και τρομοκρατικές ενέργειες που υπονομεύουν την ειρήνη
Τζο Μπάιντεν: Η Ουάσινγκτον επιβάλλει κυρώσεις κατά Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη οι οποίοι κατηγορούνται για επιθέσεις και τρομοκρατικές ενέργειες που υπονομεύουν την ειρήνη
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων κατά εποίκων που κατηγορούνται για βιαιότητες σε βάρος Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου οι βιαιότητες έχουν αυξηθεί στο περιθώριο του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Οι κυρώσεις αυτές υιοθετούνται στο πλαίσιο ενός διατάγματος του προέδρου Μπάιντεν που εκδόθηκε την Πέμπτη και έχει στόχο να επιβάλλει κυρώσεις σε πρόσωπα που κατηγορούνται για «επιθέσεις ή τρομοκρατικές ενέργειες ή που υπονομεύουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στο έδαφος αυτό», διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι.
Πρώτος σύμμαχος του Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σταματούν να καταδικάζουν τις βιαιότητες εβραίων εποίκων κατά Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και προτρέπουν τις ισραηλινές αρχές να φροντίσουν να μπει τέλος σε αυτές και να οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.
Τι προβλέπουν οι οικονομικές κυρώσεις
Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις στοχεύουν αρχικά τέσσερα πρόσωπα, στα οποία θα απαγορευτεί η παραμονή στις ΗΠΑ και θα δεσμευτούν τυχόν περιουσιακά τους στοιχεία, δήλωσαν οι αξιωματούχοι αυτοί που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη ανακοινώσει περιορισμούς στην έκδοση βίζας κατά Ισραηλινών εποίκων αλλά εδώ πρόκειται για τις πρώτες οικονομικές κυρώσεις.
Η ισραηλινή κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει ένθερμους υπέρμαχους της εποικιστικής δραστηριότητας, εκ των οποίων ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εβραϊκή Δύναμη.
Η Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το 1967 από το Ισραήλ, συγκλονίζεται από την αναζωπύρωση της βίας από τότε που άρχισε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος ξέσπασε μετά τη χωρίς προηγούμενο επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tο λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο κι έπεσε σε χαράδρα προτού πάρει φωτιά
Παραβίασαν εκατοντάδες email αξιωματούχων σε Ουκρανία, ΝΑΤΟ, Βαλκάνια
9 νεκροί από το μακελειό στο σχολείο της νότιας Τουρκίας, ανάμεσά τους οκτώ συμμαθητές του
Η ανάρτηση στο Truth Social
Το χρονικό της υπόθεσης κακοποίησης
Τι καταγγέλλει η οικογένειά της
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Ανάμεσα στους 4 που καταδικάστηκαν
Η ανάρτηση ήρθε λίγες ημέρες μετά από άλλη αντίστοιχη εικόνα
Ο 20χρονος κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από φίλους
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στο Ιράν ναυτικό αποκλεισμό
Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό
Συνεδρίαση απόψε στις 20:00, στο τραπέζι η εκεχειρία μετά από πέντε εβδομάδες πολέμου
Η υπόθεση προστίθεται στη μακρά λίστα cold cases που ξανανοίγουν χάρη στις νεότερες μεθόδους ανάλυσης
Καταγγελίες για αδράνεια και προτάσεις για ενίσχυση ασφάλειας - Στο στόχαστρο η κυβέρνηση
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση για αποσταθεροποίηση και μιλά για «παράνομο πόλεμο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.