Κοσμος

Ο γαμπρός του Τραμπ «έτοιμος» για υπουργός Εξωτερικών

Στην πρώτη θητεία του πεθερού του είχε άλλωστε ρόλο συμβούλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κούσνερ: Ο γαμπρός του Τραμπ προορίζεται για υπουργός Εξωτερικών
© EPA/ATEF SAFADI

Τζάρεντ Κούσνερ: Ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ προορίζεται για υπουργός Εξωτερικών 

Με τον Ντόναλντ Τραμπ σε τροχιά να κλειδώσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, οι εικασίες έχουν φυσικά στραφεί στο ποιος θα μπορούσε να στελεχώσει το κυβερνητικό του επιτελείο.

Το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής των μέσων ενημέρωσης έχει επικεντρωθεί μέχρι στιγμής στο να παίξει το ποιον θα μπορούσε να επιλέξει ο Τραμπ ως υποψήφιο συνυποψήφιο του, με τις πιθανές επιλογές να είναι ο γερουσιαστής Τιμ Σκοτ, η βουλευτής Ελίζ Στέφανικ, η κυβερνήτης Κρίστι Νόεμ και ο πρώην παρουσιαστής του Fox News Τάκερ Κάρλσον. Αλλά ανεξάρτητα από το ποιον θα επιλέξει ο Τραμπ, είναι ασαφές πόση επιρροή μπορεί να έχει στην πραγματικότητα αυτό το πρόσωπο- άλλωστε, ο πρώην πρόεδρος εκτιμά τις προσωπικές σχέσεις και την οικογένειά του περισσότερο από τη θέση κάποιου στο οργανόγραμμα της Δυτικής Πτέρυγας.

Σημαντικότερη η οικογένεια

Γι' αυτό και είναι ενδεχομένως πιο σημαντικό το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι συζητούν ήδη τώρα για το ενδεχόμενο ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, να υπηρετήσει ως υπουργός Εξωτερικών. Σύμφωνα με δύο πηγές, επιφανείς Ρεπουμπλικάνοι εικάζουν ότι ο Κούσνερ είναι υποψήφιος για να αναλάβει τα ηνία των υπουργείου Εξωτερικών αν ο Τραμπ κερδίσει τον Νοέμβριο. Μία πηγή που έχει ενημερωθεί για τις συζητήσεις δήλωσε ότι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ζήτησαν κατ' ιδίαν από τον Κούσνερ να αναλάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.  Ταυτόχρονα, πολλοί γερουσιαστές προτιμούν τον Κούσνερ από σκληροπυρηνικούς τραμπικούς, όπως ο στρατηγός Μάικ Φλιν ή ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ.

Σύμφωνα πάντως με την πηγή, ο Κούσνερ έχει πει ότι είναι «επικεντρωμένος στην οικογένειά του και την επιχείρησή του» και θα περίμενε μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού για να εξετάσει το ενδεχόμενο να υπηρετήσει ως κορυφαίος διπλωμάτης της χώρας.

«Την ίδια ώρα όμως, οι οικονομικές σχέσεις του Κούσνερ με την Μέση Ανατολή -ειδικά με το κρατικό ταμείο πλούτου της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο δέσμευσε 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία ιδιωτικών μετοχών του- θα εγείρουν πλήθος ηθικών ζητημάτων και σίγουρα θα εξεταστούν από το Κογκρέσο κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης επιβεβαίωσης», σχολιάζει το Vanity Fair.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ