Κοσμος

Σοκαριστική επίθεση με οξύ εναντίον μιας οικογένειας στο Λονδίνο - Εννέα τραυματίες

Aνθρωποκυνηγητό για τον δράστη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σοκαριστική επίθεση με οξύ εναντίον μιας οικογένειας στο Λονδίνο - Εννέα τραυματίες
© SkyNews/Salvento Maritimo

Λονδίνο: Επίθεση με οξύ - Εννέα τραυματίες και ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας 

Μια γυναίκα και δύο παιδιά, τρεις περαστικοί που έσπευσαν να τους βοηθήσουν και τρεις αστυνομικοί έχουν υποστεί τραύματα μετά από επίθεση με οξύ στο Νότιο Λονδίνο. 

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, ένας άνδρας και μία γυναίκα βγήκαν από όχημα και άρχισαν να τσακώνονται. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο άνδρας φέρεται να έβγαλε ένα παιδί από το όχημα και να τον χτύπησε, ενώ η γυναίκα ακούστηκε να καλεί σε βοήθεια.

Τρία άτομα έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και αυτοί, όπως και τρεις αστυνομικοί που κλήθηκαν για παροχή βοήθειας. 

Η Μαρίνα Άχμαντ, μέλος των Εργατικών του Λονδίνου για το Λάμπεθ και το Σάουθγουορκ, ανέβασε στο Twitter/X: «Υπήρξε μια σύγκρουση με έναν άνδρα που επιτέθηκε στους επιβαίνοντες σε ένα αυτοκίνητο και πέταξε οξύ. Ανάμεσα στα θύματα είναι και παιδιά».

Οι εικόνες που ελήφθησαν από τη σκηνή δείχνουν ένα λευκό χάτσμπακ με τις πόρτες ανοιχτές στη μέση του δρόμου. Το όχημα έχει αποκλειστεί από τους αστυνομικούς καθώς ερευνούν την περιοχή. Οι πυροσβέστες δήλωσαν αργότερα ότι χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό για να ανιχνεύσουν την ουσία που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

«Έγιναν όλα τόσο γρήγορα»

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Sky News: «Ήταν ένας άνδρας σε ένα λευκό αυτοκίνητο με δύο παιδιά. Φαινόταν σαν να προσπάθησε να πατήσει μια γυναίκα. Είχαν τσακωθεί. Η κυρία τότε φώναξε: 'Τα μάτια μου! Τα μάτια μου! Καλέστε την αστυνομία, τα μάτια μου!' Τότε τον είδα να φεύγει. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα».

Ένα ζευγάρι που ζει επίσης κοντά δήλωσε ότι βγήκε στον δρόμο αφού άκουσε μια κραυγή για βοήθεια και στη συνέχεια τον ήχο ενός αυτοκινήτου που συγκρούστηκε. «Βγήκαμε έξω και είδαμε αυτόν τον τύπο, έβγαλε μια κοπέλα από το αυτοκίνητο και τη χτύπησε στο έδαφος δύο φορές», δήλωσε ο μάρτυρας.  «Τον κυνήγησα μέχρι τη μέση του δρόμου, αλλά φορούσα παντόφλες και δεν έφτασα πολύ μακριά. Καθώς επέστρεψα, τότε είδα τη γυναίκα που είχε δεχτεί επίθεση ... οπότε έτρεξα μέσα να φέρω λίγο νερό και απλώς την ψέκασα με νερό».

Clapham attack: Manhunt under way after family targeted with 'corrosive substance'

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ