Κοσμος

Νότια Κορέα: Γυναίκα βουλευτής δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι– Συνελήφθη ο δράστης

Είναι η δεύτερη φορά που πολιτικός γίνεται στόχος επίθεσης στη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νότια Κορέα: Γυναίκα βουλευτής δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι– Συνελήφθη ο δράστης
Η Μπαέ Χιουν-τζιν βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Λαϊκής Ισχύος δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι από πέτρα © ΕΡΑ / YONHAP

Νότια Κορέα: Γυναίκα βουλευτής δέχθηκε επίθεση στο δρόμο – Συνελήφθη ο δράστης

Επίθεση από άγνωστο άτομο, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί, δέχτηκε Νοτιοκορεάτισσα βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Λαϊκής Ισχύος με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η μεταφορά του θύματος στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το κόμμα η Μπαέ Χιουν-τζιν δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι σε δρόμο στη συνοικία Γκάνγκναμ της Σεούλ και ζήτησε εις βάθος έρευνα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε νωρίτερα ότι ο επιτιθέμενος συνελήφθη επί τόπου και δήλωσε στην αστυνομία ότι είναι 15 ετών. Ο ίδιος ρώτησε την Μπαέ ποιο είναι το όνομά της πριν τη χτυπήσει με μια μικρή πέτρα, ανέφερε το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι η βουλευτής αιμορραγούσε όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τον δράστη ή τα κίνητρά του. Το αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Γκάνγκναμ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλιο.

Η δεύτερη φορά που πολιτικός της Ν. Κορέας δέχεται επίθεση

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Λι Τζε-μιουνγκ δέχθηκε πλήγμα με μαχαίρι στο λαιμό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί σε εγχείρηση. Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο οκτώ ημέρες αργότερα.

«Αναπόφευκτα μας στεναχωρεί η (σημερινή) επίθεση», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος Τζουνγκ Χε-γιονγκ. «Ζητούμε εξονυχιστική έρευνα και σκληρά μέτρα σε βάρος του δράστη».

Ο προσωρινός αρχηγός του κόμματος, ο Χαν Ντονγκ-χουν, δήλωσε αργότερα σε δημοσιογράφους στο νοσοκομείο ότι η Μπαέ έχασε αρκετό αίμα μετά την επίθεση αλλά ότι τώρα αναρρώνει, προσθέτοντας ότι τέτοιο περιστατικό δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Πηγή: ertnews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ