Κοσμος

Αντιδράσεις στην Ιαπωνία για την νέα «Βασίλισσα της Ομορφιάς» που είναι γεννημένη στην Ουκρανία

H Καρολίνα Σίινο μετακόμισε στην χώρα στα πέντε της χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιαπωνία: Αντιδράσεις για την νέα Μις γεννημένη στην Ουκρανία
© Μiss Nippon Asscoiation/Facebook

Ιαπωνία: Αντιδράσεις για την νέα Μις της χώρας που είναι γεννημένη στην Ουκρανία 

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η γεννημένη στην Ουκρανία νέα Μις Ιαπωνία, με πολλούς στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου να μην συμφωνούν με την επιλογή της κριτικής επιτροπής.

Μετά την ανακοίνωση της νίκης της, Καρολίνα η Σιίνο δήλωσε ότι αντιμετώπισε δυσκολίες «να γίνει αποδεκτή ως Γιαπωνέζα». «Τη στιγμή που φώναξαν το όνομά μου, δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω» είπε στα ιαπωνικά. «Βρέθηκα αντιμέτωπη με πολλά εμπόδια που συχνά με εμπόδιζαν να γίνω αποδεκτή ως Γιαπωνέζα, γι’ αυτό είμαι γεμάτη ευγνωμοσύνη που αναγνωρίστηκε σε αυτόν τον διαγωνισμό ως Γιαπωνέζα. Στόχος μου είναι να δημιουργήσω μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι δεν θα κρίνονται από την εμφάνισή τους, γεγονός που με οδήγησε στο να συμμετάσχω στο διαγωνισμό».

Όπως είπε: «Ζω στην Ιαπωνία από τα πέντε μου χρόνια και συνειδητοποίησα ότι μιλούσα ιαπωνικά και ζούσα ως γιαπωνέζα. Αλλά ήταν η πρώτη φορά που παρατήρησα πως η εμφάνισή μου ήταν διαφορετική λόγω των σχολίων των γύρω μου».

Μόλις ανακοινώθηκε το όνομά της, φρόντισε να ευχαριστήσει αμέσως τη μητέρα της, η οποία την έφερε στην Ιαπωνία πριν από 20 χρόνια. Στην ερώτηση με ποιον θα ήθελε να μοιραστεί τη χαρά της, είπε: «Με την οικογένειά μου, ειδικά με τη μητέρα μου. Θέλω να της πω πρώτα: ‘Μαμά, κέρδισα το Γκραν Πρι!’».

Μετακόμισε στα πέντε της στην Ιαπωνία

Η 26χρονη Καρολίνα Σιίνο κατέκτησε τον τίτλο Μις Ιαπωνία στα καλλιστεία που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Τόκιο, λέγοντας μετά στους δημοσιογράφους σε άψογα ιαπωνικά: «Ήταν σαν όνειρο». Αλλά η νίκη της έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στην χώρα για το τι σημαίνει να είσαι Ιάπωνας, καθώς η νικήτρια κατάγεται από την Ουκρανία.

Γεννημένη το 1998, μετακόμισε στην Ιαπωνία σε ηλικία 5 ετών – όπου και μεγάλωσε στη Ναγκόγκα – καθώς η Ουκρανή μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε έναν Ιάπωνα. Η νίκη της σημαίνει ότι είναι η πρώτη πολιτογραφημένη Ιάπωνας πολίτης που κερδίζει τον διαγωνισμό ομορφιάς, γεγονός που δίχασε πολλούς.

Αντιδράσεις στα social media

Κάποιος έγραψε στο Twitter πως ο διαγωνισμός ομορφιάς έκανε «διακρίσεις εις βάρος των ιαπωνικών προσώπων» ενώ ένας άλλος ανέφερε σε ανάρτησή του, σύμφωνα με το BBC: «Αυτό το πρόσωπο που επιλέχθηκε ως Μις Ιαπωνία δεν είναι καν ένα μίγμα με Ιάπωνες, αλλά 100% Ουκρανή. Καταλαβαίνω ότι είναι όμορφη, αλλά αυτή δεν είναι η Μις Ιαπωνία». «Αν ήταν μισή Γιαπωνέζα, σίγουρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αλλά είναι 0% Γιαπωνέζα και δεν έχει καν γεννηθεί στην Ιαπωνία» ανέφερε άλλος.

Άλλοι υποστήριξαν ότι «όταν ένα άτομο με ευρωπαϊκή εμφάνιση αποκαλείται η πιο όμορφη Γιαπωνέζα» στέλνει το «λάθος μήνυμα» στους Ιάπωνες. Άλλοι έφτασαν στο σημείο να υποθέσουν ότι η νίκη της ήταν μια πολιτική δήλωση. Κάποιος μάλιστα ισχυρίστηκε: «Αν είχε γεννηθεί στη Ρωσία, δεν θα είχε κερδίσει. Καμία πιθανότητα. Προφανώς τα κριτήρια είναι πολιτικά. Τι θλιβερή μέρα για την Ιαπωνία».

Πηγή: BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ