Κοσμος

Γνωρίστηκαν σε dating app - Ξύπνησε ζαλισμένος και χωρίς το διαβατήριό του την επόμενη μέρα

Όλο και περισσότερα περιστατικά παραπλάνησης λαμβάνουν χώρα στην Κολομβία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kολομβία: Ληστείες και επιθέσεις μετά από γνωριμίες στα social media
© Unsplash/Wade Lambert

Κολομβία: Περιστατικά επιθέσεων και ληστειών μετά από γνωριμίες στα social media 

Ο Κάρλος, ένας Αμερικανός ομογενής που ζει στην Κολομβία, συνάντησε μετά από λίγο καιρό την ελκυστική νεαρή γυναίκα με την οποία αντάλλασσε μηνύματα σε μια εφαρμογή γνωριμιών, όμως η συνέχεια ήταν αναπάντεχα κακή. 

«Όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά, είχα ένα είδος αμφιβολίας, αλλά αποφασίσαμε να πάμε στο διαμέρισμά μου», σημειώνει ο ίδιος.  Ήπιαν ένα πρώτο  ποτήρι κρασί και συζητούσαν- η χημεία τους από κοντά φαίνεται να είναι εξίσου ιδιαίτερη όσο και στο διαδίκτυο.  «Ηπιαμε ένα δεύτερο ποτήρι κρασί και θυμάμαι ότι ένιωσα περίεργα, σαν να ήταν πιο βαρύ το κεφάλι μου. Και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι".

Ο Κάρλος - ο οποίος ζήτησε να μην χρησιμοποιηθεί το πραγματικό του όνομα για επαγγελματικούς λόγους - ζαλίστηκε τόσο πολύ το επόμενο πρωί που πήγε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί εκεί τον ενημέρωσαν ότι είχε ναρκωθεί. Του πήρε μέρες για να συνέλθει. Όταν ο Κάρλος επέστρεψε τελικά στο σπίτι του, συνειδητοποίησε ότι πολλά από τα υπάρχοντά του έλειπαν - συμπεριλαμβανομένου του διαβατηρίου του.

Ο Κάρλος δεν είναι ο μόνος

Τέτοια περιστατικά, δεν είναι κάτι το καινούργιο στην Κολομβία όπου καταγράφονται όλο και περισσότερες περιπτώσεις όπου άτομα που γνωρίστηκαν μέσω social media, δέχθηκαν επιθέσεις και ληστείες. Τουλάχιστον οκτώ ««ύποπτοι θάνατοι» Αμερικανών πολιτών σημειώθηκαν στην πόλη Μεντεγίν μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2023, σύμφωνα με προειδοποίηση που εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μπογκοτά αυτόν τον μήνα σχετικά με τους κινδύνους που ενέχουν οι εφαρμογές γνωριμιών και οι συναντήσεις με αγνώστους μόνοι τους σε οικείο περιβάλλον.

Οι εγκληματίες χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών για να δελεάσουν τα θύματα να συναντηθούν σε δημόσιους χώρους, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ, και στη συνέχεια να τους επιτεθούν και να τους ληστέψουν», προειδοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

«Θα μπορούσε να είναι χειρότερα»

Κοιτάζοντας πίσω, ο Κάρλος λέει ότι αισθάνεται σχετικά τυχερός - και ανακουφισμένος που η γυναίκα φαίνεται ότι ενεργούσε μόνη της. Οι κάμερες κλειστού κυκλώματος  από ένα κοντινό κατάστημα την έδειξαν να φεύγει μόνη από το διαμέρισμα μεταφέροντας τον φορητό υπολογιστή και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές του.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ χειρότερα. «Αν το σκεφτείς, είναι απλά τρομακτικό να βρίσκεσαι εκεί, ναρκωμένος, λιπόθυμος, ανίκανος να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Θα μπορούσε να είχε κάνει ό,τι ήθελε», είπε.

Λέει ότι όταν κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, ένιωσε ότι τον κατηγορούσαν επειδή δεν ήταν πιο προσεκτικός. «[Ουσιαστικά] ήταν σαν να μου έλεγαν: 'Γιατί το έκανες αυτό, ξέρεις ότι είναι επικίνδυνο, μπορεί να σου συμβούν τέτοια πράγματα'», είπε.

Πηγή: CNN

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ