Κοσμος

Το αμερικανικό bradley διαλύει το «καμάρι» του Πούτιν στην Ουκρανία (βίντεο)

Το βίντεο που προέρχεται από drone και έχει γίνει viral

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oυκρανία: Το αμερικανικό bradley διαλύει ρωσικό τανκ
Kατεστραμμένο ρωσικό τανκ (Φώτο αρχείου) © EPA/OLEG PETRASYUK

Oυκρανία: Το αμερικανικό όχημα πεζικού bradley κατέστεψε ένα ρωσικό τανκ

Τα οχήματα μάχης Bradley που προμήθευσαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία αχρήστευσαν ένα από τα πιο προηγμένα άρματα μάχης της Ρωσίας, βομβαρδίζοντας τη θωράκισή του με βλήματα προτού αυτό προσκρούσει σε ένα δέντρο.

Viral το βίντεο της καταστροφής του ρωσικού τανκ

Το βίντεο που προέρχεται από drone και έχει γίνει viral, καταγράφει τη σύγκρουση μεταξύ της 47ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας και του ρωσικού τανκ κοντά στο Στεποβε, που βρίσκεται βόρεια της Αβντιβκά, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Το βίντεο δημοσίευσε επίσης ο λογαριασμός στο X, Special Kherson Cat, που τάσσεται υπέρ του Κιέβου. Όπως σημειώνει, το Bradley προχωρά και υποχωρεί ενώ πυροβολεί το ρωσικό τανκ, το οποίο βρίσκεται στη μέση ενός χωριού. Στο τέλος του βίντεο είναι ορατό ότι το τανκ πιθανότατα υπέστη σημαντική ζημιά καθώς το πλήρωμα δεν μπορεί να ελέγξει την κίνησή του.

Ο Ρομπ Λι, ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής, δήλωσε ότι το περιστατικό αυτό κατέδειξε ότι «τα οχήματα μάχης πεζικού μπορούν να εμπλακούν επιτυχώς και να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στα σύγχρονα τανκς». Ο Λι πρόσθεσε: «Αυτό το T-90M δέχτηκε 20+ σφαίρες των 25 χιλιοστών στη μετωπική θωράκιση και ένα χτύπημα FPV, και όλο το πλήρωμα επέζησε».

Τα τεθωρακισμένα οχήματα Bradley ήταν μέρος ενός στρατιωτικού πακέτου για την Ουκρανία που ανακοινώθηκε το 2023 από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν. Διαθέτει ένα πανίσχυρο πυροβόλο 25 χλστ., με την κατασκευάστρια εταιρεία BAE Systems να διαφημίζει την «εξαιρετική ανθεκτικότητα, κινητικότητα και ικανότητα πρόκλησης θανάσιμων αποτελεσμάτων».

Τα Bradley έχουν ενισχύσει σημαντικά τις ουκρανικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης. Όπως έχει δηλώσει στο Newsweek Ουκρανός διοικητής, οι Ρώσοι στρατιώτες «φοβούνται» να ξεκινήσουν επιχειρήσεις εάν γνωρίζουν ότι αντιμετωπίζουν έναν Bradley.

Ukraine: US-supplied Bradley's destroy Russian T90 tank

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ