- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μακρόν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής της μαθητικής ποδιάς
Τι εξήγγειλε για την οικονομία
Εμανουέλ Μακρόν: Οι εξαγγελίες του Γάλλου προέδρου για την ενίσχυση της Παιδείας και οι αλλαγές στην Οικονομία
Ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε το βράδυ της Τρίτης (16.1) τον απολογισμό των πρώτων 20 μηνών της δεύτερης θητείας του στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας και επεσήμανε ότι στόχος του από εδώ και στο εξής είναι «μία Γαλλία πιο ισχυρή και πιο δίκαιη» και προς τον σκοπό αυτό παρουσίασε δέσμη προτάσεων επί των οποίων θα κινηθεί ως το 2027, οπότε ολοκληρώνεται η θητεία του. Μεγάλη έμφαση δίνει στη σχολική εκπαίδευση.
Ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε μεταξύ άλλων μέτρα όπως η ενίσχυση της πολιτικής αγωγής, η υποχρεωτική εκμάθηση του γαλλικού εθνικού ύμνου, η θέσπιση τελετών απονομής απολυτηρίων, αλλά και η εισαγωγή στην εκπαιδευτική ύλη μαθημάτων όπως το θέατρο και η ιστορία της τέχνης. Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε επίσης λόγο για «καλύτερα εκπαιδευμένους και αμειβόμενους καθηγητές και δασκάλους» ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής της μαθητικής ποδιάς στο γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα. Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης μέτρα για την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, όπως η παροχή γονικής άδειας και στους δύο γονείς, σε μία περίοδο που η Γαλλία εμφανίζει τον μικρότερο αριθμό γεννήσεων από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Επίσης, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη «ελέγχου της οθόνης» για τα παιδιά τόσο σε σχέση με τη διαμόρφωση της συνείδησης τους, όσο και σε σχέση με την επαφή που αποκτούν με την πραγματικότητα.
Οι εξαγγελίες Μακρόν για την Οικονομία
Ως προς τα οικονομικά ζητήματα ο Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε φορολογικές μειώσεις της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη μεσαία τάξη της Γαλλίας, ενώ προανήγγειλε και μέτρα για την ενίσχυση του γαλλικού συστήματος Υγείας. Τέλος αναφορικά με τα πολιτικά ζητήματα ο Γάλλος πρόεδρος άσκησε δριμεία κριτική στις θέσεις του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν λέγοντας ότι είναι «κόμμα του ψεύδους και της συλλογικής πτώχευσης» που δεν διστάζει να υιοθετήσει ακροαριστερές θέσεις. «Η αντιπολίτευση είναι πολύ πιο εύκολη από την κυβέρνηση», είπε κλείνοντας ο Εμανουέλ Μακρόν.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Η πρώην πρώτη κυρία μιλάει για την απόφαση του Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα του 2024 σε εκδήλωση για τα νέα της απομνημονεύματα
Η λέξη που εξηγεί τη στάση των Ρώσων μέσα και έξω από τη χώρα τους
Καλεσμένος όμως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών
Μία από τις πιο μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες στη βρετανική ιστορία
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης γνωστές προσωπικότητες που έχουν δώσει τη δική τους μάχη
Πάνω από 37 οι τραυματίες - Μάχη με τον χρόνο για τους απεγκλωβισμούς όσων είναι μέσα στα οχήματα
Η ηθοποιός επικαλείται έναν νέο νόμο
Οι περισσότεροι φορούν προστατευτικό εξοπλισμό και στη συνέχεια αλλάζουν ρούχα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.