Κοσμος

Σκάνδαλο με τον τίτλο του «γηραιότερου σκύλου στον κόσμο»

Ο Μπόμπι πέθανε σε φερόμενη ηλικία 31 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρεκόρ Γκίνες: Παίρνουν πίσω τον τίτλο του γηραιότερου σκύλου στον κόσμο
© ΕPA/PAULO CUHNA

Ρεκόρ Γκίνες: Σκάνδαλο με τον τίτλο του γηραιότερου σκύλου στον κόσμο

Τον περασμένο Οκτώβριο, πέθανε σε ηλικία 31 ετών και 165 ημερών, ο Mπόμπι ένας καθαρόαιμος σκύλος της ράτσας Rafeiro do Alentejo (Πορτογαλικό Μαστίφ) και κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες ως το γηραιότερο σκυλί που έζησε ποτέ.

Ο θάνατος του ανακοινώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 23 Οκτωβρίου από έναν κτηνίατρο. Η Δρ. Κάρεν Μπέκερ έγραψε: «Παρά το γεγονός ότι έζησε περισσότερο από κάθε άλλον σκύλο στην ιστορία, οι 11.478 μέρες του στη γη δεν θα ήταν ποτέ αρκετές, για όσους τον αγάπησαν».

Ορισμένοι κτηνίατροι εξέφρασαν πρόσφατα τις αμφιβολίες τους για την ηλικία του Μπόμπι μετά από προσεκτική εξέταση φωτογραφιών του.  Αυτές οι υποψίες οδήγησαν το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες να ανακοινώσει ότι αναστέλλει προσωρινά τον τίτλο του Μπόμπι ως του γηραιότερου σκύλου, ενώ ξεκίνησε έρευνα.

Ερευνά την υπόθεση 

Πέραν των βιολογικών ενστάσεων, όμως, οι πιο παρατηρητικοί του διαδικτύου κατήγγειλαν πως σε φωτογραφίες του 1999 ο Μπόμπι φαίνεται να έχει διαφορετικού χρώματος πατούσες από τον σκύλο που πέθανε στην Πορτογαλία στις 21 Οκτωβρίου.

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες δήλωσε: «Ενώ η έρευνά μας βρίσκεται σε εξέλιξη, αποφασίσαμε να αναστείλουμε προσωρινά τους τίτλους για τον «γηραιότερο σκύλο εν ζωή» και τον «γηραιότερο σκύλο όλων των εποχών». 

Η ράτσα του έχει προσδόκιμο ζωής 12-14 χρόνια. Ο ιδιοκτήτης του, ο Λεονέλ Κόστα, απέδωσε τη μακροβιότητά του σε διάφορους παράγοντες, για παράδειγμα ότι έζησε μια γαλήνια ζωή στην εξοχή, δεν τον έδεσε ποτέ με αλυσίδα, δεν του φόρεσε ποτέ λουρί και έτρωγε πάντα «ανθρώπινο φαγητό».

Ο επόμενος στην λίστα

Θεωρητικά, ο επόμενος γηραιότερος σκύλος «όλων των εποχών» που θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο είναι ένα 24χρονο Τσιουάουα με το όνομα Σπάικ, από το Οχάιο. Η ιδιοκτήτρια του είχε προηγουμένως προσκομίσει στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες αρχεία κτηνιάτρου και λογαριασμούς που δείχνουν ότι ο σκύλος γεννήθηκε το 1999.

Η ιδιοκτήτρια έχει επίσης δώσει στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες φωτογραφίες του σκύλου καθ' όλη τη διάρκεια της μακρά ζωή του.

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ