- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Σκάνδαλο με τον τίτλο του «γηραιότερου σκύλου στον κόσμο»
Ο Μπόμπι πέθανε σε φερόμενη ηλικία 31 ετών
Ρεκόρ Γκίνες: Σκάνδαλο με τον τίτλο του γηραιότερου σκύλου στον κόσμο
Τον περασμένο Οκτώβριο, πέθανε σε ηλικία 31 ετών και 165 ημερών, ο Mπόμπι ένας καθαρόαιμος σκύλος της ράτσας Rafeiro do Alentejo (Πορτογαλικό Μαστίφ) και κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες ως το γηραιότερο σκυλί που έζησε ποτέ.
Ο θάνατος του ανακοινώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 23 Οκτωβρίου από έναν κτηνίατρο. Η Δρ. Κάρεν Μπέκερ έγραψε: «Παρά το γεγονός ότι έζησε περισσότερο από κάθε άλλον σκύλο στην ιστορία, οι 11.478 μέρες του στη γη δεν θα ήταν ποτέ αρκετές, για όσους τον αγάπησαν».
Ορισμένοι κτηνίατροι εξέφρασαν πρόσφατα τις αμφιβολίες τους για την ηλικία του Μπόμπι μετά από προσεκτική εξέταση φωτογραφιών του. Αυτές οι υποψίες οδήγησαν το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες να ανακοινώσει ότι αναστέλλει προσωρινά τον τίτλο του Μπόμπι ως του γηραιότερου σκύλου, ενώ ξεκίνησε έρευνα.
Ερευνά την υπόθεση
Πέραν των βιολογικών ενστάσεων, όμως, οι πιο παρατηρητικοί του διαδικτύου κατήγγειλαν πως σε φωτογραφίες του 1999 ο Μπόμπι φαίνεται να έχει διαφορετικού χρώματος πατούσες από τον σκύλο που πέθανε στην Πορτογαλία στις 21 Οκτωβρίου.
Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες δήλωσε: «Ενώ η έρευνά μας βρίσκεται σε εξέλιξη, αποφασίσαμε να αναστείλουμε προσωρινά τους τίτλους για τον «γηραιότερο σκύλο εν ζωή» και τον «γηραιότερο σκύλο όλων των εποχών».
Bobi the Portuguese dog's title as the world's oldest canine -- awarded last year before his death in October -- was suspended on Tuesday after Guinness World Records began to have doubts about his real age ➡️ https://t.co/mnSD8eh1xr pic.twitter.com/SFUhcXmM9K
— AFP News Agency (@AFP) January 16, 2024
Η ράτσα του έχει προσδόκιμο ζωής 12-14 χρόνια. Ο ιδιοκτήτης του, ο Λεονέλ Κόστα, απέδωσε τη μακροβιότητά του σε διάφορους παράγοντες, για παράδειγμα ότι έζησε μια γαλήνια ζωή στην εξοχή, δεν τον έδεσε ποτέ με αλυσίδα, δεν του φόρεσε ποτέ λουρί και έτρωγε πάντα «ανθρώπινο φαγητό».
Ο επόμενος στην λίστα
Θεωρητικά, ο επόμενος γηραιότερος σκύλος «όλων των εποχών» που θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο είναι ένα 24χρονο Τσιουάουα με το όνομα Σπάικ, από το Οχάιο. Η ιδιοκτήτρια του είχε προηγουμένως προσκομίσει στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες αρχεία κτηνιάτρου και λογαριασμούς που δείχνουν ότι ο σκύλος γεννήθηκε το 1999.
Η ιδιοκτήτρια έχει επίσης δώσει στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες φωτογραφίες του σκύλου καθ' όλη τη διάρκεια της μακρά ζωή του.
Say hello to the new oldest dog in the world! 🥰️
— Guinness World Records (@GWR) January 19, 2023
Spike, who lives with human Rita Kimball in Ohio, is 23 years and 7 days old. pic.twitter.com/iTGKegBBN9
Με πληροφορίες από Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επί τάπητος εμπόριο, AI και γεωπολιτικές διαφορές
«Έπρεπε να είχα διακόψει κάθε επαφή μαζί του νωρίτερα», δήλωσε ο νορβηγός διπλωμάτης
Δραματικές αποκαλύψεις του ΟΗΕ για τις συνθήκες διαβίωσης και την έμφυλη βία
Το τμήμα του Κολοσσαίου στο οποίο έχασε την ζωή του ο 22χρονος, σήμερα παρέμεινε κλειστό
Φέρεται να του πέταξαν μια πέτρα
Τι είπε για το τετ α τετ με Τραμπ
Οι δύο οικογένειες διατηρούν στενές σχέσεις εδώ και χρόνια
Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί CNN, MSNOW και Politico ότι «δημοσίευσαν ευαίσθητες ή διαβαθμισμένες πληροφορίες»
Η «πύρινη» ομιλία του Γάλλου προέδρου από το βήμα του ΟΗΕ και η αντίδραση του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Εξετάζεται από τις αρχές να πρόκειται για βεντέτα
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ήταν μεταξύ των καλεσμένων που παρευρέθηκαν στην τελετή στη Villa Albertine
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.