Κοσμος

Ισημερινός: Απελευθερώθηκαν οι 178 σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κρατούνταν όμηροι σε φυλακές

Ξέσπασμα βίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισημερινός: Απελευθέρωση 178 σωφρονιστικών υπαλλήλων – Κρατούνταν όμηροι σε φυλακές - Αλυσιδωτές εξεγέρσεις κρατουμένων μετά την απόδραση αρχηγού συμμορίας.
Απελευθερώθηκαν οι όμηροι κρατουμένων που εξεγέρθηκαν σε φυλακές του Ισημερινού © EPA/Carlos Durán Araújo

Ισημερινός: Απελευθέρωση 178 σωφρονιστικών υπαλλήλων – Κρατούνταν όμηροι σε φυλακές - Αλυσιδωτές εξεγέρσεις κρατουμένων μετά την απόδραση αρχηγού συμμορίας.

Απελευθερώθηκαν οι 178 σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι ήταν όμηροι κρατουμένων που εξεγέρθηκαν σε φυλακές του Ισημερινού, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου η υπηρεσία διαχείρισης σωφρονιστικών καταστημάτων (SNAI).

Πρόκειται για 158 δεσμοφύλακες και 20 διοικητικούς υπαλλήλους που αιχμαλωτίστηκαν από κρατούμενους σε επτά φυλακές του Ισημερινού, εν μέσω έξαρσης της βίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας επενέβησαν για να καταστείλουν τις εξεγέρσεις στις φυλακές, σε διάφορα σημεία της χώρας.

Ισημερινός: Αλυσιδωτές εξεγέρσεις κρατουμένων

Η ανακοίνωση της απόδρασης στις 7 Ιανουαρίου από τις φυλακές της Γουαγιακίλ του διαβόητου αρχηγού της συμμορίας Los Choneros Χοσέ Αδόλφο Μασίας Βιγιαμάρ, γνωστού με το προσωνύμιο «Φίτο», πυροδότησε αλυσιδωτές εξεγέρσεις κρατουμένων σε σωφρονιστικά καταστήματα, οι οποίες κλιμακώθηκαν με επιθέσεις συμμοριών εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Ο νέος πρόεδρος του Ισημερινού Ντανιέλ Νομπόα κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και έδωσε εντολή στον στρατό να εξουδετερώσει τις εγκληματικές συμμορίες, τις οποίες αποκάλεσε «τρομοκρατικές ομάδες».

Περισσότεροι από 22.400 στρατιώτες κινητοποιήθηκαν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για την καταστολή των εξεγέρσεων στις φυλακές και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μετά τον πανικό που σκόρπισε η εισβολή ενόπλων στο πλατό τηλεοπτικού σταθμού στη Γουαγιακίλ, η οποία απαθανατίστηκε σε ζωντανή μετάδοση, οι κάτοικοι των μεγαλύτερων πόλεων του Ισημερινού προσπαθούν να επιστρέψουν σταδιακά στην κανονικότητα.

Διαβάστε ακόμη → Συμμορίες, εκτελέσεις και live ομηρία: Τι συμβαίνει στον Ισημερινό;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ