- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο έλεος επικίνδυνων καιρικών φαινομένων οι ΗΠΑ
Χιονοθύελλες, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι και «επικίνδυνο» κύμα ψύχους
ΗΠΑ: Στο έλεος καταστροφικών καιρικών συνθηκών η χώρα
Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με επικίνδυνες και καταστροφικές καιρικές συνθήκες, καθώς χιονοθύελλες έπληξαν τα βορειοδυτικά και μεσοδυτικά της χώρας, ενώ πλημμύρες απειλούν τις ανατολικές ακτές και ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις νότιες πολιτείες.
Περισσότερες από 3.600 πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν κατά μήκος των ΗΠΑ σήμερα, μεταξύ άλλων αεροπλάνα καθηλώθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο O' Χέαρ του Σικάγο εξαιτίας των ανέμων και των ισχυρών χιονοπτώσεων.
Οι κάτοικοι σε μεγάλα τμήματα των μεσοδυτικών πολιτειών βρέθηκαν σήμερα το πρωί αντιμέτωποι με συνθήκες παρόμοιες με χιονοθύελλες, με χαρακτηριστικά γνωρίσματα τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους ταχύτητας έως και 96 χιλιομέτρων/ώρα, οι οποίοι αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο, όπως προειδοποίησε η αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).
«Εάν βρεθείτε στον δρόμο σήμερα το πρωί, δεν θα περάσετε καλά… σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αναβάλετε τις μετακινήσεις σήμερα», έγραψε σε ένα μήνυμα στην πλατφόρμα Χ η NWS. Σημείωσε ότι η ορατότητα σε ορισμένους δρόμους στο Σικάγο ήταν μικρότερη από 800 μέτρα.
«Αυτό το σύστημα καταιγίδας είναι σίγουρα επικίνδυνο», δήλωσε ο Ζακ Τέιλορ, ένας μετεωρολόγος του Κέντρου Πρόβλεψης Καιρού στο Κόλετζ Παρκ, στο Μέριλαντ.
«Επικίνδυνες συνθήκες μηδενικής ορατότητας λόγω χιονόπτωσης στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών και στα μεσοδυτικά», πρόσθεσε.
‘Very active weather pattern’ affecting entirety of United States https://t.co/sJlNMTUQCk
— Guardian news (@guardiannews) January 12, 2024
Σφοδρές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Poweroutage.us, καταγράφηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε τουλάχιστον 190.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων στο Ιλινόι, το Τέξας, το Ουισκόνσιν, το Άρκανσο και το Τενεσί.
Το χιόνι και οι ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν ή να καθυστερήσουν σήμερα το πρωί περισσότερες από 700 πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ο΄ Χέαρ του Σικάγο.
Την ίδια ώρα, το Μιλγουόκι, στο Ουισκόνσιν, αναμένεται να πληγεί από τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις, καθώς χιονοθύελλες θα έχουν ως αποτέλεσμα να πέσουν 30 έως 45 εκατοστά χιονιού.
Άλλοι 13 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν κοντά στον Ατλαντικό Ωκεανό ή από τη βόρεια Βιρτζίνια έως τη Νέα Αγγλία βρίσκονται υπό την απειλή των πλημμυρών λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων των περασμένων ημερών.
Η κακοκαιρία πλήττει μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, επισημαίνουν Αμερικανοί μετεωρολόγοι.
Νοτιότερα, στο Μισισίπι, περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από το πέρασμα ανεμοστρόβιλων και σφοδρών καταιγίδων, την ώρα που η Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποιεί πως άνεμοι ταχύτητας έως 96 χιλιομέτρων/ ώρα θα μπορούσαν να ξηλώσουν στέγες και να ξεριζώσουν δέντρα.
«Επικίνδυνο» κύμα ψύχους στην Άιοβα εν μέσω των προκριματικών εκλογών
Οι αμερικανικές αρχές προειδοποίησαν σήμερα έναντι μιας «επικίνδυνης χειμερινής καταιγίδας» στην Άιοβα, όπου οι ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος καλούνται να ψηφίσουν στο πλαίσιο των προκριματικών εκλογών του κόμματός τους ενόψει των προεδρικών εκλογών.
«Κάθε πολιτεία των ΗΠΑ βρίσκεται σε κατάσταση κίτρινου, πορτοκαλί ή κόκκινου συναγερμού», προειδοποίησε η NWS στο X (πρώην Twitter).
Στις κεντρικές ΗΠΑ, η Άιοβα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια «επικίνδυνη χειμερινή καταιγίδα έως αύριο το πρωί», επισημαίνει η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία στον ιστότοπό της, με «ριπές ανέμων από 56 έως 72 χλμ/ώρα» και το ύψος του χιονιού «μεταξύ 7 και 15 εκατοστών».
Με «συνθήκες χιονοθύελλας» και «θυελλώδεις ανέμους», οι μετακινήσεις μπορεί να είναι «επικίνδυνες» ή ακόμα και «αδύνατες στις αγροτικές περιοχές», σύμφωνα με τη NWS.
Η πόλη του Ντε Μόιν, της πρωτεύουσας της Άιοβα, καλύφθηκε σήμερα από χιόνι, με αυτοκίνητα και φορτηγά να έχουν ανατραπεί στο οδόστρωμα, διαπίστωσε μία δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο.
Η καταιγίδα αναμένεται να ενταθεί σε ολόκληρη τη χώρα, με το χιόνι να πλήττει τις μεσοδυτικές πολιτείες και ισχυρές καταιγίδες στα νότια, την ώρα που ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει στους -34 βαθμούς Κελσίου στις πεδινές εκτάσεις στο βόρειο τμήμα, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.