Κοσμος

Στο «σφυρί» συλλογή έργων τέχνης και αναμνηστικών του Σερ Έλτον Τζον

Οι προσφορές on line θα υποβάλλονται από τις 9 Φεβρουαρίου και η δημοπρασία με φυσική παρουσία θα γίνει στις 21 Φεβρουαρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σερ Έλτον Τζον
Ο Σερ Έλτον Τζον © EPA

Σερ Έλτον Τζον: Στο σφυρί έργα τέχνης και αναμνηστικά του - Οι προσφορές on line θα υποβάλλονται από τις 9 Φεβρουαρίου και η δημοπρασία με φυσική παρουσία θα γίνει στις 21 Φεβρουαρίου

H συλλογή έργων τέχνης και αναμνηστικών του Σερ Έλτον Τζον από την πρώην κατοικία του στην Ατλάντα θα πωληθεί σε δημοπρασία του οίκου Christie’s.

Τρίπτυχο του Banksy που απεικονίζει άνδρα να πετά λουλούδια που πουλήθηκε στον Βρετανό μουσικό από τον καλλιτέχνη της street art, πίνακες διάσημων ζωγράφων, όπως ο Κιθ Χάρινγκ και ο Σολ Λιούιτ, φωτογραφίες των Χέλμουτ Νιούτον και Ρόμπερτ Μάπλθορπ περιλαμβάνονται στη «Συλλογή του Σερ Έλτον Τζον» (The Collection of Sir Elton John).

«Η συλλογή αντανακλά την ευαισθησία ενός μοναδικού καλλιτέχνη, το έργο και το όραμα του οποίου θαυμάζονται σε όλο τον κόσμο» αναφέρει ο οίκος Christie's.

Ο Έλτον Τζον επέλεξε για πρώτη φορά να εγκατασταθεί στην Ατλάντα το 1990, κατά τη διάρκεια της απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Στην πρωτεύουσα της Τζόρτζια προώθησε την αγάπη του για τη φωτογραφία, εν μέρει χάρη στην τοπική γκαλερίστα, Τζέιν Τζάκσον.

Η έπαυλη στην Ατλάντα ήταν απόδειξη του εκλεκτικού γούστου του τραγουδιστή-τραγουδοποιού. Διακόσμησε τους τοίχους με φωτογραφίες καλλιτεχνών, όπως ο Άντι Γουόρχολ και ο Ίρβινγκ Πεν, πορτρέτο του Τζούλιαν Σνέιμπελ και έργα του Ντάμιεν Χιρστ.

Στη δημοπρασία θα πωληθούν επίσης ρούχα και αξεσουάρ που φορούσε κάποτε ο Έλτον Τζον στις περιοδείες, όπως ένα ζευγάρι ασημένιες δερμάτινες μπότες με τακούνι πλατφόρμα, γυαλιά ηλίου, ρολόγια

Πουκάμισα, τραπεζομάντηλα και διακοσμητικά Versace, αντίκες, τεχνουργήματα από τα ταξιδια του και συλλογή γυάλινων αντικειμένων και ένα πιάνο του Έλτον Τζον περιλαμβάνονται στα αντικείμενα για τα οποία οι προσφορές on line θα υποβάλλονται απο τις 9 Φεβρουαρίου.

Η δημοπρασία με φυσική παρουσία θα διεξαχθεί στις 21 Φεβρουαρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ