Κοσμος

Πέθανε ο ηθοποιός των X-Men, Adan Canto, μετά από μάχη με τον καρκίνο

Ήταν μόλις 42 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
19’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ηθοποιός Adan Canto
Ο ηθοποιός Adan Canto έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο © EPA / ANDREW GOMBERT

Adan Canto: Πέθανε ο ηθοποιός των X - Men - Η μάχη με τον καρκίνο και ο θάνατός του σε ηλικία 42 ετών

Ο Ando Canto πέθανε σε ηλικία 42 ετών μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ο ηθοποιός γνωστός από τη συμμετοχή του στα X-Men: Days of Future Past και Agent Game καθώς και στην τηλεοπτική σειρά The Cleaning Lady έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (8.1). 

Η είδηση του θανάτου του Ando Canto έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο Instagram. 

Όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος του Associated Press, Jennifer Allen, ο Adan Canto έδινε εδώ και καιρό μάχη με τον καρκίνο, όμως, είχε επιλέξει να μην μοιραστεί την κατάσταση της υγείας του με το κοινό. 

Adan Canto - Ποιος ήταν ο Μεξικανός ηθοποιός

Ο Adan Canto γεννήθηκε στο Ciudad Acuña της Coahuila του Μεξικού και μεγαλωμένος στο Τέξας. Ο Adan Canto ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 16 ετών, όταν έφυγε από το σπίτι για την Πόλη του Μεξικού προκειμένου να εργαστεί ως τραγουδιστής-τραγουδοποιός. Στη συνέχεια, έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση του μεξικανικού το 2009 στο Estado de Gracia. Το αμερικανικό ντεμπούτο του ήρθε αργότερα, στη σειρά Fox Drama του Kevin Williamson. 

Οι αξιοσημείωτοι ρόλοι του περιλαμβάνουν τον εκλεγμένο αντιπρόεδρο Aaron Shore στο Designated Survivor, τον Κολομβιανό πολιτικό Rodrigo Lara Bonilla στο Narcos και τον μεταλλαγμένο Sunspot στο X-Men: Days of Future Past. Ο Adan Canto σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους το 2014 και μια δεύτερη το 2020. Ο Adan Canto πρωταγωνίστησε ως Armand Morales στο The Fox's The Cleaning Lady.

Χρειάστηκε να διακόψει τα γυρίσματα κατά τη διάρκεια της τρίτης σεζόν, λόγω της ασθένειάς του, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να επιστρέψει και πάλι στα πλατό το επόμενο διάστημα.

Adan Canto - Το «αντίο» φίλων και συναδέλφων του

Ο Kiefer Sutherland, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Canto στο Designated Survivor, είπε το δικό του αντίο στον ηθοποιό μέσω Instagram.

«Φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό αναγκάστηκα να κάνω πάρα πολλές αναρτήσεις όπως αυτή, αλλά η καρδιά μου έχει ραγίσει από την απώλεια του Adan Canto. Ήταν τόσο υπέροχο πνεύμα», έγραψε ο Sutherland, αναρτώντας μία φωτογραφία των δυο τους. «Ως ηθοποιός η επιθυμία του να τα πάει καλά, να γίνει σπουδαίος και μετά να τα πάει καλύτερα, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή η πορεία του και θα μου λείψει πολύ. Οι σκέψεις μου στη γυναίκα του, Στεφ και τα δύο μικρά παιδιά του. Άνταν, να αναπαύεσαι εν ειρήνη».

 

Ο Adan Canto είχε παντρευτεί την Stephanie Ann Canto και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Roman Alder τριών ετών και την Eve Josephine, μόλις 18 μηνών.

Με πληροφορίες από Time

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ