Κοσμος

Τέλος η κατανάλωση σκύλου στη Νότια Κορέα βάσει νόμου

Οι ποινές για όσους παραβαίνουν τον νόμο και το στιφάδο από σκυλί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νότια Κορέα: Ψήφισε νόμο που απαγορεύει την κατανάλωση σκύλου - Οι ποινές για όσους παραβαίνουν τον νόμο και το στιφάδο από σκυλί

Η Νότια Κορέα αναμένεται να ψηφίσει νόμο, ο οποίος θα τερματίσει τη σφαγή και την πώληση σκύλων για το κρέας τους έως το 2027.

Πρόκειται για μία μακραίωνη πρακτική, που όμως πλέον δεν είναι δημοφιλής, ιδιαίτερα στους νέους της χώρας.

Νότια Κορέα: Οι ποινές για όσους παραβαίνουν τον νόμο και το στιφάδο από σκυλί

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, βάσει νόμου η εκτροφή ή η σφαγή σκύλων για κατανάλωση θα απαγορευθεί, όπως και η διανομή ή η πώληση κρέατος σκύλου.

Μάλιστα, όσοι πιαστούν να σκοτώνουν σκύλο θα αντιμετωπίζουν μέχρι και ποινή τριετούς φυλάκισης. Από την άλλη, όσοι εκτρέφουν σκυλιά για κρέας ή πουλάνε κρέας σκύλου θα μπορούσαν να εκτίσουν το πολύ δύο χρόνια.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως η ίδια η κατανάλωση κρέατος σκύλου δεν θα είναι παράνομη.

Όπως αναφέρουν τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία, το 2023 η Νότια Κορέα είχε περίπου 1.600 εστιατόρια που σέρβιραν κρέας σκύλου και 1.150 φάρμες εκτροφής σκύλων.

Σύμφωνα με στατιστικά που δημοσίευσε η Κορεατική Ένωση Βρώσιμων Σκύλων η απαγόρευση αναμένεται να πλήξει 3.500 αγροκτήματα που εκτρέφουν 1,5 εκατομμύριο σκύλους, καθώς και 3.000 εστιατόρια. Εστιατόρια, τα οποία έχουν «σπεσιαλιτέ» το στιφάδο με κρέας σκύλου, που ονομάζεται "boshintang".

Ο νόμος σχετικά με την απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ σε τρία χρόνια, προκειμένου αγρότες και ιδιοκτήτες εστιατορίων να βρουν εναλλακτικές πηγές απασχόλησης και εισοδήματος.

Μάλιστα, η νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση έχει δεσμευθεί πως θα στηρίξει πλήρως τους κτηνοτρόφους κρέατος σκύλων, τους κρεοπώλες και τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, των οποίων οι επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν.

Ωστόσο, ως τώρα δεν έχει διευθετηθεί το τι αποζημίωση θα πάρουν.