Κοσμος

Θύμα του Έπσταϊν υποστηρίζει ότι βιντεοσκοπούσε τους Κλίντον και Πρίγκιπα Άντριου

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεκάδες έγγραφα για τον Jeffrey Epstein έχουν πλέον δημοσιευτεί. Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα Bill Clinton, Donald Trump και Stephen Hawking ανάμεσα στα ονόματα της «λίστας»
Jeffrey Epstein και Ghislaine Maxwell © Getty Images / Patrick McMullan

Τζέφρι Έπσταϊν: Νέες αποκαλύψεις για Κλίντον και Πρίγκιπα Άντριου

Νέα στοιχεία σχετικά με φερόμενες ερωτικές κασέτες στις οποίες εμπλέκονται ο Μπιλ Κλίντον και ο πρίγκιπας Άντριου προκύπτουν από πρόσφατα δικαστικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν και αφορούν τον Τζέφρι Έπσταϊν.

«Ο Έπσταϊν τους βιντεοσκοπούσε»

Σε μια κατάθεση που έδωσε η Σάρα Ράνσομ, θύμα του Έπσταϊν. -τμήματα της οποίας συμπεριλήφθηκαν ως τεκμήρια σε ένα από τα αρχεία που αποσφραγίστηκαν τη Δευτέρα- κατέθεσε ότι ένας φίλος της «είχε σεξουαλική επαφή με τον Κλίντον, τον πρίγκιπα Άντριου και τον Ρίτσαρντ Μπράνσον». Κατέθεσε ενόρκως ότι οι συναντήσεις αυτές είχαν βιντεοσκοπηθεί από τον Επστάιν – και ότι η ίδια είχε δει αργότερα τις ερωτικές κασέτες.

Σε έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, η Ράνσομ σημείωνε: «Όταν η φίλη μου είχε σεξουαλική επαφή με τον Κλίντον, τον πρίγκιπα Άντριου και τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο Τζέφρι σε κάθε περίπτωση είχε βιντεοσκοπήσει τις επαφές».

Πρόσθετε η ίδια ότι «Δόξα τω Θεώ, [η φίλη μου] κατάφερε να αποκτήσει κάποια πλάνα από τις κασέτες σεξ, στις οποίες αναγνωρίζονται καθαρά τα πρόσωπα του Κλίντον, του πρίγκιπα Άντριου και του Μπράνσον που είχαν σεξουαλική επαφή μαζί της. Αρκετά απογοητευτικό ότι ο Έπσταϊν δεν φαινόταν σε κανένα από τα πλάνα – ήταν έξυπνος!».

Γράφει ακόμη: «Όταν η φίλη μου βρήκε τελικά το θάρρος να μιλήσει και πήγε στην αστυνομία το 2008 για να καταγγείλει τι είχε συμβεί, δεν έγινε τίποτα και ταπεινώθηκε εντελώς από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο πήγε για να καταγγείλει τι είχε συμβεί με τον Έπσταϊν, τον Κλίντον, τον Μπράνσον και τον πρίγκιπα Άντριου».

H εμπλοκή του πρώην πλανητάρχη

Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες σελίδες εγγράφων από την αγωγή που σχετίζεται με τον άλλοτε κατηγορούμενο για σεξουαλική διακίνηση Τζέφρι Έπσταϊν είδαν την Τετάρτη το φως της δημοσιότητας. Στις 943 σελίδες των εγγράφων περιλαμβάνονται σχεδόν 200 ονόματα εκ των οποίωνορισμένοι κατηγορούνται για αδικήματα, ενώ άλλοι απλώς αναφέρονται ή είναι πιθανοί μάρτυρες.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον αναγνωρίστηκε από το AΒC News ως "John Doe 36" («δηλαδή ο "ανώνυμος 36"») και αναφέρεται σε περισσότερες από 50 από τις επεξεργασμένες καταθέσεις, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία. Ένα από τα θύματα, η Βιρτζίνια Τζιούφρε η οποία δεν έχει κατηγορήσει τον 77χρονο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, αναφέρει ότι συναντήθηκε με τον Κλίντον στο ιδιωτικό νησί τού Έπσταϊν στην Καραϊβική, αλλά δεν τον εμπλέκει σε παράνομες δραστηριότητες.

Ο Στιβ Σκάλι, ένας 70χρονος πρώην εργαζόμενος στο νησί Little Saint James του Έπσταϊν, υποστήριξε ότι είδε τον Κλίντον να κάθεται με τον παιδεραστή στη βεράντα της βίλας του. Ο Κλίντον έχει αρνηθεί ότι έχει επισκεφθεί ποτέ το νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική, αλλά παραδέχθηκε ότι έχει πετάξει τέσσερις φορές με το ιδιωτικό του τζετ. Εκπρόσωπός του διέψευσε όσα αναφέρονται στο ντοκιμαντέρ λέγοντας ότι «ήταν ψέμα από την πρώτη στιγμή που ειπώθηκε και παραμένει όσες φορές κι αν επαναληφθεί». Ο Σκάλι, που είχε αναλάβει τη συντήρηση του τηλεφωνικού δικτύου και του δικτύου Ίντερνετ στο νησί, υποστηρίζει ότι δεν είδε άλλους φιλοξενούμενους όταν συναντήθηκε το αφεντικό του με τον Κλίντον. Είπε ακόμη ότι είδε κι άλλα «σημαντικά πρόσωπα» να πηγαινοέρχονται στο νησί, ανάμεσά τους κι έναν φιλοξενούμενο γυμνό να τον περιτριγυρίζουν τρία γυμνόστηθα κορίτσια.

Ο Κλίντον δήλωσε ότι διέκοψε τις σχέσεις του με τον Έπσταϊν το 2005, αφότου αυτός κατηγορήθηκε ότι έφερνε ανήλικα κορίτσια στο σπίτι του στο Παλμ Μπιτς για σεξουαλικά μασάζ. Η ομοσπονδιακή έρευνα σταμάτησε και ο Έπσταϊν δήλωσε ένοχος στις πολιτειακές κατηγορίες για προμήθεια ανηλίκου και προσέλκυση πορνείας, του επιβλήθηκε ελαφριά ποινή και υποχρεώθηκε να εγγραφεί ως σεξουαλικός παραβάτης.

Με πληροφορίες από New York Post

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ