Κοσμος

Αυτή είναι η διάδοχος του Κιμ Γιονγκ Ουν σύμφωνα με τη Νότια Κορέα

Η Κιμ Τζου-αέ τον συνοδεύει σε δημόσιες εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτή είναι η διάδοχος του Κιμ Γιονγκ Ουν σύμφωνα με τη Νότια Κορέα
© EPA/Mikhail Metzel/Sputnik/Kremlin Pool

Βόρεια Κορέα: Η κόρη του Κιμ, διάδοχος του 

Η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν θεωρείται ως η διάδοχος του ανέφερε σήμερα η υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας, μετά τις εικασίες ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης την προετοιμάζει για να γίνει το τέταρτο μέλος της δυναστείας που θα ηγηθεί της χώρας από την ίδρυσή της πριν από επτά και πλέον δεκαετίες.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κληρονόμησε την εξουσία μετά τον θάνατο του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, στα τέλη του 2011. Ο Κιμ Γιονγκ-ιλ είχε γίνει ηγέτης μετά τον θάνατο του πατέρα του και ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, Κιμ Ιλ-Σουνγκ, το 1994.

Υπήρξαν έντονες εικασίες σχετικά με την Κιμ Τζου-αέ, η οποία φέρεται να είναι περίπου 10 ετών, από τότε που έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση τον Νοέμβριο του 2022, όταν παρακολούθησε μια δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς μαζί με τον πατέρα της.

Η εκτίμηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ήρθε λίγο πριν οι κάτοικοι δύο νοτιοκορεατικών νησιών κοντά στα τεταμένα θαλάσσια σύνορα των χωρών λάβουν εντολή να αναζητήσουν καταφύγιο αφού η Βόρεια Κορέα έριξε βλήματα πυροβολικού στη θάλασσα την Παρασκευή.

Η Κιμ Τζου-αέ συνοδεύει έκτοτε τον πατέρα της σε σημαντικές δημόσιες εκδηλώσεις, με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να την αποκαλούν το «πιο αγαπημένο» παιδί του ηγέτη της Βόρειας Κορέας και να δημοσιεύουν υλικό και φωτογραφίες που αποδεικνύουν την εγγύτητά της με τον πατέρα της.

Η υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας έκανε την εκτίμησή της για τον μελλοντικό της ρόλο επικαλούμενη μια ολοκληρωμένη ανάλυση των δημόσιων δραστηριοτήτων της και των κρατικών πρωτοκόλλων.

Ένας ανώτερος στρατηγός γονάτισε και της ψιθύρισε όταν εκείνη χειροκρότησε ενώ παρακολουθούσε μια στρατιωτική παρέλαση σε ένα παρατηρητήριο VIP τον Σεπτέμβριο. Φωτογραφήθηκε να στέκεται μπροστά από τον πατέρα της κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο αρχηγείο της πολεμικής αεροπορίας τον Νοέμβριο. Σε έναν εορτασμό της παραμονής της Πρωτοχρονιάς σε ένα κατάμεστο στάδιο της Πιονγκγιάνγκ την Κυριακή, ο Κιμ Γιονγκ Ουν τη φίλησε στο μάγουλο και εκείνη έκανε το ίδιο στον πατέρα της.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι η υπηρεσία της Νότιας Κορέας δεν επιβεβαιώνεται πάντα για εκτιμήσεις της αναφορικά με ένα από τα πιο μυστικοπαθή έθνη του κόσμου. 

North Korean leader Kim Jong Un takes daughter to visit missile launcher factory

Πηγή: Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ