Κοσμος

Η καταιγίδα Χενκ σαρώνει Αγγλία και Ουαλία - Ταξιδιωτικό χάος στο Λονδίνο

100.000 σπίτια εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η καταιγίδα Χενκ σαρώνει Αγγλία και Ουαλία - Ταξιδιωτικό χάος στο Λονδίνο  100.000 σπίτια εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα
Προειδοποιήσεις για πλημμύρες έχουν εκδοθεί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο © ΕΡΑ / PELLE RINK

Η καταιγίδα Χενκ σαρώνει Αγγλία και Ουαλία - Ταξιδιωτικό χάος στο Λονδίνο. 100.000 σπίτια εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα

Ταξιδιωτικό χάος αντιμετωπίζουν οι επιβάτες στο Λονδίνο καθώς τα δρομολόγια των τρένων εξακολουθούν να διαταράσσονται από την καταιγίδα Χενκ. Συνολικά 361 προειδοποιήσεις για πλημμύρες έχουν εκδοθεί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως στην Αγγλία και στην Ουαλία, καθώς οι άνεμοι «τρέχουν» με 60 έως 100 μίλια την ώρα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy4866fipcgp)

Επιπλέον χθες Τρίτη, η Μητροπολιτική Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι μια γυναίκα καταπλακώθηκε από δέντρο στο Όρπινγκτον του νότιου Λονδίνου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ενώ 100.000 σπίτια εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα, αφού η καταιγίδα Χενκ προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε προειδοποίηση για τον ποταμό Nene στην Ανατολική Αγγλία και σε κοντινά επιχειρηματικά πάρκα στο Northampton, όπου 1.000 παραθεριστές απομακρύνθηκαν από έναν οικισμό τροχόσπιτων.

Τεράστια αναστάτωση σε χιλιάδες επιβάτες στο Λονδίνο

Στο Λονδίνο οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν τεράστια αναστάτωση σε χιλιάδες επιβάτες καθώς επέστρεφαν στα σπίτια τους. Τα δρομολόγια των τρένων Gatwick Express, Great Northern και Southern παραμένουν επίσης επηρεασμένα και σήμερα Τετάρτη, με ανακοινώσεις για διακοπές των δρομολογίων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy45x8euugsh)

Το περασμένο έτος ήταν προσωρινά το δεύτερο θερμότερο που έχει καταγραφεί για το Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που ξεκίνησαν να καταγράφονται οι θερμοκρασίες το 1884, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Τα στοιχεία του Met Office έρχονται καθώς οι θερμοκρασίες του Δεκεμβρίου παγκοσμίως αναμένεται και πάλι να σπάσουν ρεκόρ με το 2023 να αναμένεται να είναι το θερμότερο στην ανθρώπινη ιστορία όσον αφορά τις μέσες θερμοκρασίες.

Πηγή: ertnews 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ