- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Γκουτέρες: Να κάνουμε το 2024 έτος οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ελπίδας
Το 2023 ήταν μια χρονιά πόνου, βίας και κλιματικού χάους, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Γκουτέρες: Να κάνουμε το 2024 έτος οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ελπίδας. Το 2023 ήταν μια χρονιά πόνου, βίας και κλιματικού χάους, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ
Την ευχή «να κάνουμε το 2024 έτος οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ελπίδας για όλα όσα μπορούμε να επιτύχουμε μαζί», εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.
Αναφερόμενος στο 2023, επισήμανε πως ήταν μια χρονιά τεράστιου πόνου, βίας και κλιματικού χάους. «Η ανθρωπότητα πονάει. Ο πλανήτης μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Το 2023 είναι το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί. Οι άνθρωποι συνθλίβονται από την αυξανόμενη φτώχεια και πείνα. Οι πόλεμοι αυξάνονται σε αριθμό και αγριότητα. Και η εμπιστοσύνη βρίσκεται σε έλλειψη. Αλλά, το να δείχνεις με το δάχτυλο και να απειλείς με τα όπλα δεν οδηγεί πουθενά. Η ανθρωπότητα είναι ισχυρότερη όταν είμαστε ενωμένοι», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.
Σε ό,τι αφορά το 2024, τόνισε πως πρέπει να είναι ένα έτος ανοικοδόμησης της εμπιστοσύνης και αποκατάστασης της ελπίδας. «Πρέπει να ενωθούμε πάνω από τις διαφορές για να βρούμε κοινές λύσεις. Για την κλιματική δράση. Για οικονομικές ευκαιρίες και ένα δικαιότερο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα που παράγει αποτελέσματα για όλους. Μαζί, πρέπει να αντισταθούμε στις διακρίσεις και στο μίσος που δηλητηριάζουν τις σχέσεις μεταξύ χωρών και κοινοτήτων. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, είναι μια δύναμη για το καλό», σημείωσε.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντόνιο Γκουτέρες διαβεβαίωσε πως τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν να συσπειρώνουν τον κόσμο για την ειρήνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τέλος, ευχήθηκε ευτυχισμένο και ειρηνικό το νέο έτος.
As @UN_MINUSMA completes its withdrawal today, I share my gratitude for the service of its personnel.
— António Guterres (@antonioguterres) December 31, 2023
The @UN is committed to continue working with the Malian people & transitional Government towards the restoration of constitutional order & the promotion of peace & security. pic.twitter.com/k6v2I0Q6vU
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.