Κοσμος

Ποιος είναι ο Πρίγκιπας Φρέντερικ, γνωστός ως «Pingo», που θα ανέβει στον θρόνο της Δανίας;

Παθιασμένος με το περιβάλλον, άλλοτε βατραχάνθρωπος και παντρεμένος με «κοινή θνητή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δανία: Ποιος είναι ο Πρίγκιπας Φρέντερικ που θα ανέβει στο θρόνο της μετά την παραίτηση της βασίλισσας Μαργκρέτε II
Ο Πρίγκιπας Φρέντερικ με την σύζυγο του © Κate Olsen/Getty Images/Ideal Image

Δανία: Το προφίλ του νέου βασιλιά 

Η βασίλισσα Μαργκρέτε ΙΙ της Δανίας ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ομιλίας της για την Πρωτοχρονιά ότι θα αποποιηθεί τον θρόνο στις 14 Ιανουαρίου, έπειτα από 52 χρόνια.

«Στις 14 Ιανουαρίου 2024, 52 χρόνια αφού διαδέχθηκα τον αγαπημένο μου πατέρα, θα εγκαταλείψω τα καθήκοντά μου ως βασίλισσας της Δανίας. Θα αφήσω τον θρόνο στον γιο μου, τον πρίγκιπα διάδοχο Φρέντερικ», είπε.

Παθιασμένος με το περιβάλλον

Ο μελλοντικός βασιλιάς της Δανίας, ένας επαναστατημένος έφηβος που μετατράπηκε σε οικογενειάρχη με κλιματική συνείδηση, είναι η ενσάρκωση της χαλαρής, φιλελεύθερης μοναρχίας της χώρας.

Παθιασμένος με το περιβάλλον, ο πρίγκιπας Φέντερικ έχει διακριτικά επιβληθεί στη σκιά της εξαιρετικά δημοφιλούς μητέρας του, της βασίλισσας, υπερασπιζόμενος τη Δανία και την προσπάθειά της να βρει λύσεις για την κλιματική κρίση.

«Δεν ήταν ακριβώς επαναστάτης, αλλά ως παιδί και νέος άνδρας, ένιωθε πολύ άβολα με την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και τη γνώση ότι επρόκειτο να γίνει βασιλιάς», δήλωσε η Γκίτε Ρέντερ, ειδικός στη βασιλική οικογένεια της Δανίας.

Ποιος είναι ο Πρίγκιπας Φρέντερικ, γνωστός ως «Pingo», που θα ανέβει στον θρόνο της Δανίας;
© Kate Green/Getty Images/Ideal Image

Σπουδές με ψευδώνυμο

Ο Φρέντερικ δυσανασχετούσε με τους γονείς του που τον παραμέλησαν καθώς εκπλήρωναν τις βασιλικές τους υποχρεώσεις. Αναζήτησε παρηγοριά στα γρήγορα αυτοκίνητα και τη γρήγορη ζωή και θεωρήθηκε ένας κακομαθημένος πρίγκιπας των πάρτι στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Αλλά η άποψη αυτή άρχισε να αλλάζει αφότου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Άαρχους το 1995, ο πρώτος Δανός που ολοκλήρωσε πανεπιστημιακές σπουδές. Η φοίτησή του στο πανεπιστήμιο περιελάμβανε και ένα πέρασμα από το Χάρβαρντ των ΗΠΑ, όπου είχε εγγραφεί με το ψευδώνυμο Φρέντερικ Χάνσεν.

Ο πρίγκιπας υπηρέτησε στο Σώμα Βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού - όπου είχε το παρατσούκλι «Πιγκουίνος» ένας από τους μόλις τέσσερις από τους 300 νεοσύλλεκτους που πέρασαν όλες τις εξετάσεις το 1995.

Γνώρισε τη σύζυγό του Αυστραλή δικηγόρο, σε ένα μπαρ του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000. Προσπάθησαν να δώσουν στα τέσσερα παιδιά τους μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ανατροφή, στέλνοντάς τα κυρίως σε κρατικά σχολεία.

Το ζευγάρι, δήλωσε ο ιστορικός Σεμπάστιαν Γιόργκενσεν είναι «μοντέρνοι, αφυπνισμένοι, λάτρεις της ποπ μουσικής, της μοντέρνας τέχνης και του αθλητισμού. Δεν θα φέρουν επανάσταση αλλά μια προσεκτική μετάβαση που προσαρμόζεται στην εποχή», είπε.

Πηγή: Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ