Κοσμος

Ανοίγει το πρώτο εστιατόριο στον κόσμο στο οποίο θα δουλεύουν μόνο ρομπότ (βίντεο)

Εκφράζονται ήδη ανησυχίες για τις απώλειες ανθρωπίνων θέσεων εργασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καλιφόρνια: Ανοίγει το πρώτο εστιατόριο στο οποίο δουλεύουν μόνο ρομπότ
© screenshot/youtube

Καλιφόρνια: To πρώτο εστιατόριο στο οποίο δουλεύουν μόνο ρομπότ

Το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο εστιατόριο στον κόσμο με εργαζόμενους ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης θα ανοίξει σύντομα στην Καλιφόρνια.

Το CaliExpress, όπως ονομάζεται το εστιατόριο, είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και διαθέτει ρομποτικά και ηλεκτρονικά συστήματα που εξυπηρετούν τους πελάτες από τη λήψη της παραγγελίας μέχρι την παράδοσή της.

Στο CaliExpress το BurgerBot, θα ψήνει τα μπέργκερ και το PopID, ένα βιομετρικό σύστημα πληρωμών, θα λαμβάνει τις παραγγελίες των πελατών. Το Flippy έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το 2017 και μετά την εκπαίδευσή του «δούλεψε» σε 50 εστιατόρια CaliBurger.

Η Miso Robotics, η κατασκευάστρια εταιρεία του Flippy (του πρώτου ρομποτικού συστήματος με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο), δήλωσε ότι πρόκειται για «το πρώτο λειτουργικό εστιατόριο στον κόσμο όπου τόσο η παραγγελία όσο και κάθε διαδικασία μαγειρέματος είναι πλήρως αυτοματοποιημένες».

Την ώρα που εστιατόρια fast food όπως Wendy’s, IHOP, Chipotle και Sweetgreen στις ΗΠΑ έχουν ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στις δραστηριότητές τους, οι επικριτές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το ανθρώπινο και οικονομικό κόστος.

Ο ιδρυτής μιας εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης, Ρομπ Κάρπεντερ, δήλωσε στο Fox News τον Μάιο ότι εκατομμύρια θέσεις εργασίας στη βιομηχανία της εστίασης πιθανότατα θα χαθούν τα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια καθώς θα τις αναλάβουν ρομπότ. «Θα δούμε την τεχνητή νοημοσύνη να μεταπηδά από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και παραγωγής στο back-office στις θέσεις εργασίας που απευθύνονται στον καταναλωτή, στις θέσεις εργασίας πρώτης γραμμής όπου παραδοσιακά εργάζονταν μόνο άνθρωποι», δήλωσε.

CaliExpress in Pasadena touted as world's first fully autonomous, AI-powered restaurant

Πηγή: Daily Mail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ