Κοσμος

30 κρούσματα E. coli και ένας νεκρός από κατανάλωση τυριού δημοφιλούς τυριού στην Βρετανία

Τα προϊόντα ανακλήθηκαν άμεσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: 30 κρούσματα E. coli και ένας νεκρός από κατανάλωση τυριού
© Unsplash

Βρετανία: 30 κρούσματα E. coli και ένας νεκρός από τυρί 

Ο Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων της Βρετανίας προχώρησε σε επείγουσα ανάκληση του δημοφιλούς τυριού Lancashire Cheese της εταιρείας Mrs Kirkham’s που πωλείται και σε συσκευασία χριστουγεννιάτικου δώρου μετά από κρούσματα E. coli.

Η εντολή δόθηκε μετά τον θάνατο ενός άνδρα και την επιβεβαιώση 30 κρουσμάτων του E. coli του στελέχους παράγει τοξίνη Shiga (STEC) το οποίο εμφανίστηκε Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε ανάκληση 4 τύπων τυριών που παρασκευάζονται από νωπό γάλα τα οποία αγοράστηκαν από την 1η Οκτωβρίου 2023 έως τις 24 Δεκεμβρίου.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης STEC μπορεί να ποικίλλουν σε βαρύτητα, που κυμαίνονται από ήπια διάρροια έως σοβαρές κοιλιακές κράμπες, έμετο και αιματηρή διάρροια. Σε έως και 15% των περιπτώσεων, η λοίμωξη μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη του αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου ( HUS ), μιας σοβαρής και απειλητικής για τη ζωή κατάστασης που επηρεάζει κυρίως τα νεφρά, που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Η Τίνα Πόττερ, Επικεφαλής Περιστατικών στην Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων είπε: «Γνωρίζουμε ότι αυτό το προϊόν που ανακαλείται μπορεί να είναι δημοφιλές κατά την περίοδο των εορτών, ειδικά καθώς έχει πουληθεί ως μέρος ενός χριστουγεννιάτικου δώρου και γι’ αυτό προτρέπουμε τους καταναλωτές να ελέγξουν αν έχουν αγοράσει ή έχουν χαρίσει αυτό το προϊόν.  Λόγω αυτής της επιδημίας του E. coli O145, προτρέπουμε όλους τους καταναλωτές να διασφαλίσουν ότι ακολουθούν τις συμβουλές στις ανακλήσεις προϊόντων, οι οποίες αναφέρουν όλα τα προϊόντα που ενδέχεται να ενέχουν κίνδυνο». 

Με πληροφορίες από BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ